Φόρος εισοδήματος: Έκπτωση 3% για εφάπαξ καταβολή έως τις 31 Αυγούστου

Ευρώ σε φάκελο Facebook Twitter
0

Παραμένει έως τα τέλη Αυγούστου η έκπτωση 3% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος

Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, η οποία προβλέπει και την παράταση έως τις 30 Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που ήδη είχε ανακοινωθεί. 

«Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2021 υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι την 30ή Αυγούστου 2022. Η καταβολή του φόρου για τις δηλώσεις του πρώτου εδαφίου πραγματοποιείται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την 31η/8/2022 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 6 επόμενων μηνών», αναφέρει συγκεκριμένα η τροπολογία. 

Η καταβολή του φόρου, που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογουμένων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του  Σεπτεμβρίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 5 επόμενων μηνών. 

«Όταν ο φόρος που οφείλεται, με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2021, για τον οποίο παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, καταβληθεί εφάπαξ, μέχρι και την 31η/8/2022, παρέχεται, στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών, έκπτωση 3%», αναφέρει ακόμη η τροπολογία. 

Επίσης, αυτή ορίζει ότι το ποσό της επιστροφής του ΕΦΚ του πετρελαίου Diesel στους αγρότες θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με βεβαιωμένες οφειλές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ