Το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου θα ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη δόση

Το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου θα ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη δόση Facebook Twitter
1

Με την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων μέτρων επί τάπητος, το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσει την Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου.

Η Ελλάδα στοχεύει να πάρει το πράσινο «φως» από το Eurogroup, για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ. Τούτου δοθέντος, η κυβέρνηση ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στη σημερινή επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, όπου και θα επιδιώξει μία πολιτική συμφωνία για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

Σ'υμφωνα με την Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπο Πιερ Μοσκοβισί, ο επίτροπος Οικονομίας μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να αποτιμήσει την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την υλοποίηση του πρώτου πακέτου των προαπαιτουμένων. 

Η ίδια χαρακτήρισε «ενθαρρυντικά» τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την ΕΚΤ. «Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή του τριετούς προγράμματος, υπό τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕSM). Η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι αναπόσπαστο κομμάτι των προσπαθειών της Ελλάδας και των εταίρων της για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ούτως ώστε να αρθούν σταδιακά οι περιορισμοί κεφαλαίων και να υπάρξει λελογισμένος δανεισμός προς την οικονομία», ανέφερε η Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Η επίσημη παρουσίαση της ατζέντας του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, από τον επικεφαλής του EuroWorking Group, Tόμας Βίζερ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια