Επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης: Παρατείνεται για ένα τρίμηνο, ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης: Παρατείνεται για ένα τρίμηνο, ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
0

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε πως δίνεται παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε πως δίνεται παράταση για ένα τρίμηνο με 15 λεπτά το λίτρο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

«Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ. Η επιδότηση μειώνεται, καθώς πέφτει η τιμή του πετρελαίου» είπε.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στο market pass, την ενίσχυση των νοικοκυριών στα καταστήματα τροφίμων. Επανέλαβε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια είναι 16.000 για ένα άτομο, 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι και προσαυξάνεται κατά 5.000 ανά άτομο.

Το μέτρο θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες. Διευκρίνισε πως αν έναν μήνα ο πολίτης δεν εξαντλήσει το ποσό που θα μπαίνει ως επιδότηση στην κάρτα το ποσό θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα, δεν χάνεται. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM