Επιδότηση εστίασης: Πότε θα δοθούν τα χρήματα - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για γυμναστήρια και παιδότοπους

Επιδότηση εστίασης: Πότε θα δοθούν τα χρήματα - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για γυμναστήρια και παιδότοπους Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Τη δυνατότητα να λαμβάνει κάποιος τα χρήματά του εντός των τεσσάρων εβδομάδων από τη στιγμή υποβολή της αίτησης για την επιδότηση στην εστίαση, γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις για την επιδότηση στην εστίαση, ενώ ήδη έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400 αιτήσεις, ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας πως οι υπόλοιπες θα έχουν εκκαθαριστεί μέσα στις επόμενες μία με δύο μέρες.

.

«Όλες οι επιχειρήσεις εστιάσεως που έχουν μείωση τζίρου 30% το 2020 σε σχέση με το 2019 μπορούν να μπουν τώρα στο www.ependyseis.gr με τον λογιστή τους, να κάνουν υποβολή των συγκεκριμένων στοιχείων της επιχειρήσεως και θα λάβουν τα χρήματά τους, τα οποία είναι επιδότηση και όχι επιστρεπτέα», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open.

Για την επιδότηση σε γυμναστήρια-παιδότοπους επανέλαβε ότι «28 με 30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους» και προσέθεσε: «Το ποσό είναι επίσης επιδότηση. Δεν τίθεται θέμα μείωσης τζίρου, μπαίνουν όλοι αυτόματα. Όλα τα γυμναστήρια και όλοι οι παιδότοποι. Όσοι έχουν έναν εργαζόμενο θα λάβουν 4.000 ευρώ και όσοι έχουν από 9 και πάνω εργαζόμενους, 17.000 ευρώ. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν και ορισμένες κατηγορίες με τα ποσά να αυξάνονται κλιμακωτά».

Για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «θα ανοίξουν όταν το 50% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί έστω με τη μία δόση», εκτιμώντας πως «αυτό δεν είναι πολύ μακριά από σήμερα», ενώ για τη μουσική στα καταστήματα εστίασης είπε: «Φαντάζομαι ότι και η μουσική θα έρθει περίπου την ίδια περίοδο. Όταν θα είναι το 50% του πληθυσμού εμβολιασμένο, έστω με τη μία δόση, θα έχουμε πλησιάσει πολύ πια τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ