Επίδομα θέρμανσης: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα - Πότε θα γίνει η πληρωμή

Επίδομα θέρμανσης: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα - Πότε θα γίνει η πληρωμή Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Το βράδυ της Δευτέρας ή την Τρίτη αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνουν και οι προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.

Εκτίμησε ότι η ανάπτυξη για φέτος θα είναι παραπάνω από το 6,1% (της αρχικής εκτίμησης στο προσχέδιο του προϋπολογισμού) και αυτό θα καταγραφεί στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε, παράλληλα, λόγο για ισχυρή ανάπτυξη το 2022 και τα επόμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι «υφίστανται με ασφάλεια οι προϋποθέσεις για πρόσθετη αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο έτος», με βάση και την εισήγηση που θα γίνει από το υπουργείο Εργασίας.

Σε ερώτηση για πιθανό lockdown τα Χριστούγεννα λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας, είπε ότι «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει «κτίσει» ικανά ταμειακά διαθέσιμα που επαρκούν για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων, ακόμη και της ανόδου του κόστους δανεισμού που παρατηρείται τις τελευταίες 10 ημέρες. Απέκλεισε, παράλληλα, κάθε σκέψη για αναβολή στην επιστροφή των ποσών των «επιστρεπτέων προκαταβολών» για τον Ιούνιο, αλλά δήλωσε ότι «εξετάζουμε εάν πρέπει να επεκταθεί για λίγο το 2022» ο συμψηφισμός για τις πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων με φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η άσκηση της ενσωμάτωσης των νέων αντικειμενικών αξιών στη φορολόγηση και θα ακολουθήσουν οι αλλαγές των συντελεστών, λέγοντας πως «δε θέλουμε ούτε 1 ευρώ παραπάνω στα δημοσιονομικά έσοδα και οι περισσότεροι πολίτες θα πληρώσουν ακόμη χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ