ΕΚΤ: Θέλουμε αξιόπιστη συμφωνία για την Ελλάδα- Το τρίτο πρόγραμμα να είναι και το τελευταίο

ΕΚΤ: Θέλουμε αξιόπιστη συμφωνία για την Ελλάδα- Το τρίτο πρόγραμμα να είναι και το τελευταίο Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί μια «αξιόπιστη» συμφωνία για την Ελλάδα, απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στις χρηματαγορές, δήλωσε σήμερα από το Μπάρι, ο Μπενουά Κερέ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.


«Πρέπει τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να είναι αξιόπιστα κι επαρκώς φιλόδοξα προκειμένου να μπορέσουμε να καθησυχάσουμε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7.


Ο Κερέ διατύπωσε επιπλέον την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε συμφωνία προς αυτήν την κατεύθυνση στην συνεδρίαση του Eurogroup της 22ας Μαΐου.


«Βρισκόμαστε σε μια φάση επιτάχυνσης των συζητήσεων, με μια σταθερή συλλογική πρόθεση να καταλήξουμε σε συμφωνία την 22α Μαΐου κι αυτό μου φαίνεται πιθανό» τόνισε.


Ωστόσο σε αυτή τη διαπραγμάτευση «η ανησυχία της ΕΚΤ είναι η συμφωνία να είναι αξιόπιστη, να συμβάλει στο να αρθούν οι αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους όχι μόνο από πολιτική άποψη αλλά και σε σχέση με τις χρηματαγορές» σημείωσε.


Υπ' αυτήν την προϋπόθεση η Ελλάδα θα μπορέσει τελικά να ξαναβρεί την «κανονική λειτουργία της οικονομίας της» και μια «επιστροφή στις αγορές, το οποίο ελπίζουμε να είναι δυνατό πριν από τα μέσα του 2018» εξήγησε το στέλεχος της ΕΚΤ.


Και «ελπίζουμε ότι το αυτό το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα είναι το τελευταίο και μετά το τέλος του η ελληνική οικονομία θα ξαναγίνει μια οικονομία (που λειτουργεί) κανονικά» τόνισε ο Μπενουά Κερέ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Οικονομία / Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Σε ερώτηση για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι παρά την πρόοδο και τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών την τελευταία πενταετία, παραμένει το πιο σημαντικό πρόβλημα
LIFO NEWSROOM