ΕΕ: Πρόταση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου

ΕΕ: Πρόταση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τεθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα συμβόλαια TTF του επόμενου μήνα, ανακοίνωσε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Το ανώτατο όριο θα είναι διαθέσιμο για ένα χρόνο από την 1η Ιανουαρίου 2023, όπως δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Προτείνουμε να τεθεί ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου TTF (Title Transfer Facility) για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις από ακραίες αυξήσεις τιμών», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να είναι αποτελεσματικός, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του εφοδιασμού μας, τη λειτουργία των αγορών ενέργειας της ΕΕ και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Σημειώνεται ότι η ιδέα περιορισμού των τιμών διχάζει τις χώρες της ΕΕ εδώ και πολλούς μήνες. 

Αυτή η τελευταία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συζητηθεί από τους υπουργούς Ενέργειας των 27 χωρών-μελών την Πέμπτη.

Με πληροφορίες του Reuters

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ