ΔΝΤ για Ελλάδα: Οι συζητήσεις για τα μέτρα του 2019 θα αρχίσουν τους επόμενους μήνες

ΔΝΤ για Ελλάδα: Οι συζητήσεις για τα μέτρα του 2019 θα αρχίσουν τους επόμενους μήνες Facebook Twitter
0

«Το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στην εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος και στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους», ανέφερε εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος έκανε αυτή την τοποθέτηση όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν το Ταμείο να δυναμιτίζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αξιώνοντας τόσο την μείωση του αφορολόγητου από το 2019, όσο και την ταυτόχρονη περικοπή των συντάξεων και το πάγωμα των αντιμέτρων.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε πως «οι δύο προϋποθέσεις αυτές περί μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους αποτελούν πάγια θέση του Ταμείου εδώ και καιρό και μόνο με την εκπλήρωση τους θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του προγράμματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ αναμένει πως «οι συζητήσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές και τις πολιτικές για το 2019 θα αρχίσουν με την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους τους επόμενους μήνες, όπως έχει συμφωνηθεί».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM