Bild: Η Ελλάδα απειλείται με επιστροφή 6,5 δισ. € στον κοινοτικό προϋπολογισμό

Bild: Η Ελλάδα απειλείται με επιστροφή 6,5 δισ. € στον κοινοτικό προϋπολογισμό Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο επιστροφής 6,5 δισεκ. στον κοινοτικό Προϋπολογισμό, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις σε συγχρηματοδοτούμενα έργα, σύμφωνα με επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε έκθεση του Σώματος ελέγχου του προϋπολογισμού της Ευρωβουλής αναφέρεται, σύμφωνα με την Bild, ότι 66 συγχρηματοδοτούμενα έργα τα οποία κάλυπταν αυτά τα 6,5 δισεκ. δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015.

Από τα 100 συνολικά έργα που συγχρηματοδοτούνται, στα 52 (ύψους 5,5 δισ.) σημειώνονται καθυστερήσεις ενώ 14 (998 εκ.) κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν.

Ανάμεσα σε αυτά είναι το Ηλεκτρονικό Ληξιαρχείο, το Μετρό της Θεσσαλονίκης αλλά και το Κτηματολόγιο.

Επείγουσα ερώτηση κατέθεσε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη που ρωτά να μάθει αν Σε η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξασφάλισης της συγχρηματοδότησης των έργων από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014-2020), σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσης τους, καθώς και εάν η ΕΕ έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να συμβάλει στην αποτελεσματική επίσπευση των έργων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM