Βαρουφάκης: Θα εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές

Βαρουφάκης: Θα εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, την Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση που είχαν τα ξημερώματα για την Ελλάδα, στην Ουάσιγκτον. Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ από την πλευρά της  χαιρέτισε τη διαβεβαίωση του υπουργού  ότι η πληρωμή προς το ΔΝΤ θα γίνει στις 9 Απριλίου και υπογράμμισε ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων». «Ο υπουργός Γ. Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ στη δήλωσή της.

«Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες», συνέχιζε η κ. Λαγκάρντ στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα».

Επανέλαβε δε τη δέσμευση του ΔΝΤ να συνεχίσει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα «να επανέλθει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης».

Σε ανακοίνωσή του για την συνάντηση, το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι η συζήτηση με την κ. Λαγκάρντ «εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ήταν παραγωγικότατη. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης, το ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι «ως επί το πλείστον συζητήθηκε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών να τονίζει πως η κυβέρνηση εξελέγη στην βάση ενός πολυσχιδούς και σε βάθος μεταρρυθμιστικού προγράμματος, το οποίο είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην κ. Λαγκάρντ». Περαιτέρω, προστίθετο στην ίδια ανακοίνωση, «συζητήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brussels Group, με παράλληλη ενίσχυση της διαδικασίας συγκομιδής τεχνικών δεδομένων από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM