Απόρρητο σχέδιο για 14.500 ελέγχους το καλοκαίρι στα νησιά του Αιγαίου και τον Αργοσαρωνικό

Απόρρητο σχέδιο για 14.500 ελέγχους το καλοκαίρι στα νησιά του Αιγαίου και τον Αργοσαρωνικό Facebook Twitter
2

14.500 ελέγχους στα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, δίνοντας έμφαση στους τουριστικούς προορισμούς, ετοιμάζουν οι τρεις επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή, ένα κλειδωμένο αρχείο με το απόρρητο σχέδιο των ελέγχων, τους εστάλη με μυστικότητα, για πρώτη φορά, στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ούτως ώστε να μην γνωρίζει ουδείς εκ των προτέρων σε ποιες περιοχές, ποια μαγαζιά θα ελεγχθούν. Και αυτό, καθώς μέχρι πρότινος «έπεφτε» σύρμα, με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να συμμορφώνονται μέχρι να απομακρυνθούν οι ελεγκτές από την περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελεγκτές θα ενημερώνονται μερικές ώρες πριν από τον έλεγχο των επιχειρήσεων, εφόσον πρόκειται για συνεργεία ελέγχου που ξεκινούν από την Αθήνα, και μερικά λεπτά πριν, εφόσον πρόκειται για τοπικά συνεργεία.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, οι ελεγκτές μπορεί να γνωρίζουν δύο ή τρεις ώρες πριν τον τόπο προορισμού, αλλά δεν θα γνωρίζουν ποιες επιχειρήσεις πρόκειται να ελέγξουν. Ανώτατο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης τόνισε στην εφημερίδα, ότι με τον τρόπο αυτόν, οι όποιες διαρροές θα περιορισθούν, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια για τα ταμεία του Δημοσίου.

Επίσης, το στέλεχος εκτίμησε ότι φέτος, λόγω της καμπάνιας που έχει γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή, θα επιτευχθούν και καλύτερα ποσοστά φορολογικής συμμόρφωσης, καθώς ουδείς επιθυμεί να κλείνει η επιχείρησή του για 48 ώρες, με ενδεχόμενο να φθάνει και τις 10 ημέρες.

Βέβαια, φέτος οι ελεγκτικές αρχές δεν θα σταματούν εκεί. Μετά τον επιτόπιο έλεγχο, στην περίπτωση που εντοπιστούν παραβάσεις, άλλο συνεργείο θα ξεκινάει τον έλεγχο των προηγούμενων ετών, δηλαδή θα ελέγχονται σε βάθος τριετίας ή πενταετίας.

Πηγή: Καθημερινή

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM