Απλουστεύεται η αδειοδότηση επιχειρήσεων σε τέσσερις κλάδους

Απλουστεύεται η αδειοδότηση επιχειρήσεων σε τέσσερις κλάδους Facebook Twitter
1

Μεταποίηση τροφίμων, τουρισμός, εξορυκτικές δραστηριότητες και εστίαση είναι οι τέσσερις τομείς της οικονομίας από τους οποίους θα ξεκινήσει η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης με στόχο η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας (υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κλπ.) να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2016.


Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Έργου για την απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας, επικεφαλής της οποίας και συντονιστής είναι ο γεν. γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης.

Οι τέσσερις κλάδοι που επελέγησαν κατά προτεραιότητα καλύπτουν συνολικά το 40% των οικονομικών δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, αλλά και αντίστοιχο ποσοστό της συνολικής επιχειρηματικότητας της χώρας.


Η σύσταση της Ομάδας έγινε με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4262/2014 και έχει ως σκοπό τον προγραμματισμό, την παρακολούθηση και την προώθηση των αναγκαίων δράσεων για την εφαρμογή του νόμου.

Η βασική φιλοσοφία του νόμου προβλέπει την καταρχήν αδειοδότηση με ευθύνη του επενδυτή και αυστηρό εκ των υστέρων σύστημα ελέγχου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια