Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν υψηλότερες αποζημιώσεις από αυτές που δικαιούνταν μετά την αναστολή καταβολής ενοικίων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα κληθούν να τις επιστρέψουν. Σημειώνεται μάλιστα ότι εάν υπάρξουν καθυστερήσεις στην επιστροφή θα επιβάλλονται και τόκοι. 

 

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανέφερε ότι οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ θα αφορά όσους εκμισθωτές έλαβαν χρήματα για τα μειωμένα ενοίκια Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2021.

 

Πρόκειται για περιπτώσεις δικαιούχων που είτε υπέβαλαν εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα «δήλωση Covid» από την εκκαθάριση της οποίας προκύπτει ποσό αποζημίωσης μικρότερο της καταβληθείσας προκαταβολής, είτε για δικαιούχους που δεν υπέβαλαν «δήλωση Covid». Σε όλες τις περιπτώσεις και σε περίπτωση που διασταυρωθεί αυτό, θα λάβουν «ραβασάκι» από την εφορία με το οποίο θα καθίστανται υπόχρεοι επιστροφής του υπερβάλλοντος ή του καταβληθέντος ποσού.

 

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της πανδημίας περισσότεροι από 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν αποζημίωσες άνω των 770 εκατομμυρίων ευρώ για τα λεγόμενα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν.