ΑΑΔΕ: Μειώθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο το εισόδημα των Ελλήνων

ΑΑΔΕ: Μειώθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο το εισόδημα των Ελλήνων Facebook Twitter
0

Μειωμένα κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ ήταν τα εισοδήματα που δήλωσαν οι Έλληνες το 2017 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με βάση με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν πέρυσι το εισόδημα των Ελλήνων το 2017 διαμορφώθηκε στα 73,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ακριβώς προηγούμενο έτος ανερχόταν στα 74,6 δισεκατομμύρια.

Μεγάλη μείωση παρατηρήθηκε στα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία μειώθηκαν κατά περίπου 11,5% ανάμεσα στο 2016 και το 2017, ενισχύοντας τους φόβους πως η τρέχουσα φορολογική και ασφαλιστική πολιτική ενθαρρύνει την απόκρυψη εσόδων και την παραοικονομία.

Ταυτόχρονα πάντως οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες μειώθηκαν κατά περισσότερα από 11.000 άτομα την επίμαχη διετία, πέφτοντας σε σχεδόν 399.000 υπόχρεους το 2017.

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος όγκος των δηλωθέντων εισοδημάτων αναλογούσε και πάλι στους μισθωτούς, οι οποίοι μάλιστα αύξησαν ελαφρά το μερίδιό τους στο συνολικό μείγμα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν τα έξι έβδομα των όσων δήλωσαν οι Έλληνες στην Εφορία το 2017 αποδίδονται σε μισθωτούς.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM