Σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής απιστίας στην υπηρεσία είχε κληθεί σήμερα η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία ωστόσο επέλεξε τελικά να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως αλλά να καταθέσει διά του συνηγόρου της υπόμνημα με τη θέση της απέναντι στην ερευνώμενη υπόθεση.

 

Η κλήση της κ. Σαββαΐδου από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου αφορά απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η ελεγχόμενη από τους εισαγγελείς απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

 

Η υπόθεση απασχόλησε τους εισαγγελείς Διαφθοράς έπειτα από διαδικτυακό δημοσίευμα του περασμένου Αυγούστου, το οποίο αναφέρονταν σε εμπλοκή της κ. Σαββαΐδου στο θέμα του προστίμου που ουσιαστικά με την εντολή για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Στο δημοσίευμα αναφερόταν επίσης πως για τη συγκεκριμένη εταιρία εκκρεμεί δικογραφία, που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρία με υπέρογκα επιτόκια.

 

Η δικογραφία για το επίμαχο πρόστιμο είναι η δεύτερη που φέρνει την κ. Σαββαΐδου ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς εκκρεμεί σε βάρος της ποινική δίωξη για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

 

Στην κατηγορουμένη καταλογίζεται πως έδωσε στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, χρονικό περιθώριο ενός έτους σε τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων. Η απόφαση της κατηγορουμένης, σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι παράνομη καθώς ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20ή ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr