Συνεχίζει να ανεβαίνει το Ευρώ έναντι του δολαρίου

Συνεχίζει να ανεβαίνει το Ευρώ έναντι του δολαρίου Facebook Twitter
8

Ανοδικά γύρισε αργά το απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου παρά τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν νωρίς το πρωί λόγω των δυσμενών ελληνικών εξελίξεων.

Ειδικότερα, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες και να υιοθετήσει μέτρα κεφαλαιακού ελέγχου, προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους επενδυτές, καθηλώνοντας τη ζήτηση για το ευρώ.

Το ευρώ ενισχύεται 0,7% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1245 δολ. από 1,1166 την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0987 έως 1,1277 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται πτωτικά 1,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 122,48 γεν από 123,87 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον η ισοτιμία βρετανικής λίρας- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,5741 έναντι 1,5748 την Παρασκευή.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM
Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
φαίνεται πως κανείς δε γνωρίζει πως διαμορφώνονται οι ισοτιμίες των νομισμάτων. Όταν η ΕΚΤ δηλώνει ότι είναι έτοιμη να υποστηρίξει το ευρώ έναντι του δολαρίου αυτό σημαίνει ότι χώνει-πουλάει δισεκατομμύρια δολάρια από τα συναλλαγματικά της αποθέματα για να στηρίξει την ισοτιμία ευρώ δολαρίου. Ο προσεκτικός αναγνώστης θα γνωρίζει πως χθες η κεντρική τράπεζα της ελβετίας αναγκάστηκε να στηρίξει κατά τον ίδιο τρόπο το νόμισμα της έναντι του ευρώ το όποίο ανατιμήθηκε άρδην. Με λίγα λόγια η φαινομενική σταθερότητα στο ευρώ είναι πλασματική. Το ερώτημα είναι για πόσες μέρες η ΕΚΤ αντέχει να πουλάει δολάρια για να στηρίξει το ευρώ και αν μέχρι τότε τα πράγματα θα ηρεμήσουν.Η χαιρεκακία είτε από τους μεν είτε από τους δεν, αυτή τη στιγμή δε βοηθά. Ό,τι συμβεί θα το υποστούμε όλοι.
Μαζι σου ειμαι κ σιγουρα απεναντι στον φαρισαισμο του Συριζα αλλα...μη βιαζεσαι. Οι αγορες δε δουλευουν ετσι, τα αποτελεσματα τυχον ρηγματοσεων δουλευουν απο πισω κ τα αποτελεσματα δεν ειναι αμμεσα ορατα!