Δεκτό έγινε τελικά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που έστειλε  σήμερα στο ΔΝΤ η TτΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Ταμείο, οι δόσεις θα πληρωθούν ομαδικά στα τέλη του μήνα.

 

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ για τον Ιούνιο ανέρχονται σε 1,55 δισ. ευρώ.

 

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου που επιβεβαίωσε το ελληνικό αίτημα σχολίασε πως η κίνηση αυτή είναι απόλυτα συμβατή με τους κανονισμούς του ΔΝΤ και πως προκύπτει από απόφαση της δεκαετίας του 1970 επικυρωμένη από το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

 

Ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε ωστόσο στο MEGA πως το αίτημα δυσαρέστησε το Ταμείο και ειδικότερα την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία το πρωί εμφανίστηκε βέβαιη για την αυριανή πληρωμή των δόσεων. 

 

Σύμφωνα με πηγή εκτός Ταμείου που αναφέρει το mignatiou.com, το ΔΝΤ παρουσιάζεται ανυποχώρητο στις θέσεις του. Η πηγή δήλωσε ότι «συνεχίζουν στην ίδια σκληρή γραμμή και δεν υποχωρούν». Με τα σημερινά δεδομένα, τόνισε η πηγή, «το Ταμείο δεν θα συμμετέχει στη συμφωνία, θα είναι μία συμφωνία με τους Ευρωπαίους. Όμως, έχει ισχυρή γνώμη για τα πιο σοβαρά θέματα, που είναι το συνταξιοδοτικό και το εργατικό. Η μόνη περίπτωση για να αλλάξει κάτι είναι η Ελλάδα να προτείνει και να εφαρμόσει ισοδύναμα μέτρα με το ίδιο αποτέλεσμα».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr