Απεργία την Πρωτομαγιά

Δώρο Χριστουγέννων και επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμές για πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενους

Δώρο Χριστουγέννων και επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμές για πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενους Facebook Twitter
Pixabay
0

Ξεκινούν οι πληρωμές για πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους από (σήμερα) Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, και αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά

-Την Παρασκευή, εξοφλείται το υπόλοιπο μέρος του Δώρου Χριστουγέννων σε 645.054 εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το ethnos.gr, όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν αύριο 73 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία, σύμφωνα με τις ημέρες της αναστολής τους.


-Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ σε όσους μισθωτούς δηλώθηκαν ή δηλώνονται σε αναστολή σύμβασης για τον Ιανουάριο.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, αύριο Παρασκευή 29 Ιανουαρίου καταβάλλονται:

-Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία» για Οκτώβριο και Νοέμβριο, μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020.


-Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ) στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.


-Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Τα υπολειπόμενα για τις ειδικές αποζημιώσεις Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου

Αύριο, Παρασκευή πληρώνονται επίσης οι ειδικές αποζημιώσεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, με βάση τα 534 και τα 800 ευρώ σε εργαζόμενους των οποίων οι εργοδότες υπέβαλλαν τελευταία στιγμή και εντός Ιανουαρίου τις αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων των αντίστοιχων μηνών. Υπενθυμίζεται πως το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» άνοιξε τον Ιανουάριο για μερικές μέρες ώστε να υποβληθούν διορθώσεις ή και αρχικές δηλώσεις από εργοδότες για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο.

Την ερχόμενη Πέμπτη καταβάλλονται:

-Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους συνεχίζονται έως και την ερχόμενη Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Όλοι όσοι δηλωθούν έως και την Κυριακή σε αναστολή σύμβασης εργασίας θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Βάση υπολογισμού είναι τα 534 ευρώ για όσους παρέμειναν σε αναστολή 30 ημέρες εντός Ιανουαρίου. Διαφορετικά θα δοθεί αναλογία, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα.

- Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας του μηχανισμού «Συν-Εργασία» για τον Δεκέμβριο 2020.

Δηλαδή όσοι εργαζόμενοι είχαν μείωση ωραρίου και μισθού εντασσόμενοι στο «Συν – Εργασία» τον Δεκέμβριο θα πληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη την αποζημίωση που δικαιούνται από το κράτος, δηλαδή το 60% του μισθού που έχασαν λόγω μείωσης ωραρίου.

Νέες ημερομηνίες για το «Συν – Εργασία»

Όπως ανακοινώθηκε, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στον μηχανισμό «Συν – Εργασία» για τον Ιανουάριο 2021 υποβάλλουν από σήμερα 27 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου δήλωση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και την δήλωση Α' Φάσης της αίτησης/δήλωσης ένταξης στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

Η διαδικασία διορθώσεων με ορθή επανάληψη θα επιτρέπεται μόνο έως 8 Φεβρουαρίου. Όσες επιχειρήσεις επιλέξουν την ένταξή τους στον Μηχανισμό από 1/1/2021 μπορούν να το δηλώσουν αναδρομικά, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις της Β Φάσης για τον Δεκέμβριο υποβάλλονται έως 31 Ιανουαρίου.

Οικονομία
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM