Κομισιόν: Παράταση 6 μηνών στην ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας

Κομισιόν: Παράταση 6 μηνών στην ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας Facebook Twitter
EPA
0

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επεκτείνεται κατά έξι μήνες το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας.

«Σύνηθες και αναμενόμενο διαδικαστικό βήμα», χαρακτηρίζει η Κομισιόν την απόφαση για την παράταση της ενισχυμένης εποπτείας, σε σχετική ανακοίνωση, ενώ σημειώνει ότι ελήφθη έπειτα από διαβούλευση με την Αθήνα. Ακόμη, γνωστοποίησε ότι η επόμενη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε απόφαση να επεκτείνει το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα κατά έξι μήνες, όπως προβλέπεται στον κανονισμό αριθμ. 472/2013», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Αυτή η επέκταση είναι ένα σύνηθες και αναμενόμενο διαδικαστικό βήμα- για το οποίο υπήρξε διαβούλευση με την Ελλάδα- που επιτρέπει στην Κομισιόν να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της υλοποίησης και εφαρμογής των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί έναντι του Eurogroup, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος σταθερότητας», αναφέρει ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM