Αναδρομικά: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το πώς και πότε θα καταβληθούν

Αναδρομικά: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το πώς και πότε θα καταβληθούν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό το πότε και πώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συντάξεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στις ίδιες δηλώσεις, στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας κάλεσε ξανά τους συνταξιούχους να μην κάνουν προσφυγές, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

«Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στην καταβολή των αναδρομικών. Δεν χρειάζεται κανείς να προσφεύγει γιατί θα δοθεί οριζόντια λύση και επειδή δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής», ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχουμε αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν, με τις επικουρικές συντάξεις, ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Αυτό θα πράξουμε και τώρα», σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Κανείς δεν πρέπει να προσφύγει και να προσπαθεί μέσω δικηγόρων να πάρει τα χρήματά του. Είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας».

Ακόμη, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η κυβέρνηση μελετά την απόφαση για τα αναδρομικά. «Υπάρχουν πτυχές της απόφασης που πρέπει να μελετηθούν, να δούμε τι ακριβώς αφορά. Όταν κανείς κατασταλάξει σε αυτό, έχει να υπολογίσει και τη δημοσιονομική επίπτωση στον προϋπολογισμό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Θα δούμε τι ακριβώς αφορά, μελετάμε το συνολικό κόστος που θα επιφέρει στο δημόσιο ταμείο, συνυπολογίζουμε τις οικονομικές εξελίξεις», είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM