Κάθετα αντίθετοι με νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους εμφανίζονται οι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel. Όπως αναφέρει η Ντόιτσε Βέλλε, η γερμανική κυβέρνηση αντιδρά σε πιέσεις του ΔΝΤ για νέο κούρεμα του χρέους που το ίδιο δεν θεωρεί βιώσιμο και μάλιστα πιέζει τις χώρες της ευρωζώνης να το κουρέψουν εντός του 2013.

 

Σύμφωνα με το περιοδικό, αυτή η απαίτηση του Ταμείου έχει δημιουργήσεις αντιδράσεις στο Βερολίνο και υπενθυμίζεται η μέσω δημοσιεύματος της Handelsblatt προειδοποίηση του Σόιμπλε ότι δεν κουρεύεται το χρέος και η Γερμανία δεν  έχει καμία υποχρέωση και δέσμευση απέναντι στην Ελλάδα.

 

Αυτή τη φορά, αν γινόταν ένα νέο κούρεμα, δεν θα έφερνε ζημιά στους ιδιώτες πιστωτές αλλά στα κράτη-δανειστές. Σε μια τέτοια περίπτωση, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να διακόψει τη χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να εγκρίνει πιστώσεις μόνο εφόσον έχει διασφαλιστεί αξιόπιστα η επιστροφή των χρημάτων», δήλωσε στην Handelsblatt εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

 

Ωστόσο, σήμερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας είπε ότι δεν πιστεύει πως το ΔΝΤ θα ζητήσει νέο κούρεμα, τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν βλέπει την ανάγκη για τη λήψη νέων μέτρων για την Ελλάδα.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr