Απεργία της ΓΣΕΕ

Ταμείο Εγγυοδοσίας: Χιλιάδες αιτήσεις από επιχειρήσεις μέσα σε λίγες ώρες

Ταμείο Εγγυοδοσίας: Χιλιάδες αιτήσεις από επιχειρήσεις μέσα σε λίγες ώρες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Χιλιάδες αιτήσεις δέχτηκε μόλις άνοιξε, η πλατφόρμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τα δάνεια σε επιχειρήσεις.

Στις 2 πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας υποβλήθηκαν 2.629 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δάνεια που αγγίζουν περίπου το 1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως συνολικά θα καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων, με δάνεια ως 7 δισεκ ευρώ και εγγύηση του Δημοσίου.

Σε αναμονή, καθώς δεν έχουν ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, βρίσκονται άλλες 6.529 αιτήσεις.


Η πλατφόρμα αφορά νέες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων για Κεφάλαιο Κίνησης (συμπεριλαμβανομένων και των απλών, μη μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων) που θα έχουν διάρκεια ως πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος. Απαγορεύεται η αναχρηματοδότηση/αποπληρωμή υφιστάμενων δανείων και πιστωτικών γραμμών, η χρηματοδότηση προγράμματος καταβολής μερισμάτων ή αγοράς μετοχών και η χρηματοδότηση Εξαγορών και Συγχωνεύσεων.

Tο ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει:

-Το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης για το 2019 ή
-Το διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους της επιχείρησης για το 2019, με δυνατότητα υπερβάσεων κατ' εξαίρεση
-Η έκθεση των τραπεζών σε αυτά τα δάνεια υπολογίζεται στο 50%, ωστόσο έχουν δεσμευθεί έναντι του οικονομικού επιτελείου ότι θα αναζητούνται όσο το δυνατόν λιγότερες εξασφαλίσεις, ενώ υπολογίζουν ότι σε μόλις 10% των περιπτώσεων θα απαιτηθεί προσημείωση. Στοίχημα είναι, επίσης, η ταχύτητα της διαδικασίας έγκρισης, με τις τράπεζες να δεσμεύονται για ελάχιστη γραφειοκρατία και εγκρίσεις εντός 3-5 ημερών.

Οικονομία
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ