Αναβολή για το 2021 πήρε το δίκτυο υδροπλάνων στο Ιόνιο

Αναβολή για το 2021 πήρε το δίκτυο υδροπλάνων στο Ιόνιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αναβολή για το 2021 πήρε η λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο μετά τις δυσμενείς εξελίξεις που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στον παγκόσμιο τουρισμό.

«Όπως φαίνεται, τα υδροπλάνα δεν θα πετάξουν πάνω από το Ιόνιο, καθώς δεν θα προλάβουν να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια στα νησιά του Ιονίου, πέραν της Κέρκυρας και των Παξών που έχουν αδειοτηθεί, παρότι η χρησιμότητά τους θα ήταν άκρως απαραίτητη όχι μόνο για τουριστικούς προορισμούς αλλά και για τη διακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία» δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ», Αναστάσιος Γκόβας.

Πάντως, φαίνεται ότι όλα θα είναι έτοιμα για το 2021, ενώ προ ημερών έγινε με επιτυχία η πρώτη δοκιμαστική πτήση του υδροπλάνου «Seastar Dornier» στη Γερμανία. «Το νέο "Seastar Dornier" είναι εξοπλισμένo με τα πλέον σύγχρονα συστήματα, όπως ψηφιακό πιλοτήριο, υψηλής απόδοσης έλικες, κλιματισμός κ.λπ.» εξήγησε ο κ. Γκόβας. «Τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν μια πολύ αξιόπιστη επιλογή για πτήσεις στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Γκόβας ανέφερε ότι το 2016 είχε προσκληθεί στην Κέρκυρα ο πρόεδρος της εταιρείας Dornier, Conrado Dornier, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η Κέρκυρα θα είναι το κέντρο του δικτύου των Ιονίων Νήσων και θα έχει άξονες και σε Ιταλία». Επίσης είχε δηλώσει ότι μόλις ολοκληρωθούν τα επενδυτικά σχέδια της Dornier για το «Seastar», αυτό θα δύναται να δραστηριοποιηθεί και στο Αιγαίο.

Όσο για τη φετινή τουριστική σεζόν, ο κ. Γκόβας εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα έχει σφυγμό» και θα εξελιχθεί ομαλά κατά τους θερινούς μήνες, «εφόσον δεν θα καθυστερήσει η επιστροφή στην κανονικότητα».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM