Οι ΗΠΑ αυξάνουν στο 15% τους τιμωρητικούς δασμούς στα αεροσκάφη της Airbus

Οι ΗΠΑ αυξάνουν στο 15% τους τιμωρητικούς δασμούς στα αεροσκάφη της Airbus Facebook Twitter
Οι ΗΠΑ αύξησαν τους δασμούς στα αεροσκάφη της Airbus (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αυξάνει στο 15% τους τιμωρητικούς δασμούς που επιβάλλει στα αεροσκάφη της Airbus τα οποία εισάγονται από την Ευρώπη.

Οι αυξημένοι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ από τις 18 Μαρτίου. Πρόκειται για τους δασμούς που ήταν στο 10% από τον Οκτώβριο, όταν ο Ντοναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιβάλλει τιμωρητικούς δασμούς κάνοντας ακριβότερα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αγαθά αθροιστικής αξίας 7,5 δισ. δολαρίων.

Η απόφαση αυτή της Ουάσινγκτον ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι «είναι καιρός να αρχίσει να διεξάγεται πολύ σοβαρά» η διαπραγμάτευση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ για μια νέα συμφωνία για το εμπόριο.

«Πλήγμα για τις αμερικανικές αεροπορικές»

Η αύξηση των δασμών θα πλήξει τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, που ήδη αντιμετωπίζουν έλλειψη αεροπλάνων, ενώ θα δυσκολέψει τις προσπάθειες να βρεθεί λύση μέσω διαπραγματεύσεων, στη διένεξη των ΗΠΑ με την ΕΕ, ανακοίνωσε η Airbus.

Η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία ανέφερε ότι θα συνεχίσει να συζητά με τους πελάτες της στις ΗΠΑ «για να αμβλυνθούν οι συνέπειες [της αύξησης] των δασμών όσο είναι εφικτό». Η απόφαση αψηφά ότι πολλές αμερικανικές εταιρείες απεύχονταν την αύξηση των δασμών και τόνιζαν πως «εκείνες και το επιβατικό κοινό στις ΗΠΑ θα κληθούν σε τελευταία ανάλυση να πληρώσουν το κόστος αυτών των δασμών», σχολίασε ακόμη η Airbus.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM