Lamda Development: Έχει ήδη εξασφαλιστεί το σύνολο των δύο δισ. ευρώ της επένδυσης για την πρώτη πενταετία

Lamda Development: Έχει ήδη εξασφαλιστεί το σύνολο των δύο δισ. ευρώ της επένδυσης για την πρώτη πενταετία Facebook Twitter
0

Πρόσκληση για συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Οδυσσέας Αθανασίου, στην αναλυτική του παρουσίαση για τις προοπτικές της εταιρίας και του έργου του Ελληνικού

Συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας συμμετέχετε όχι μόνον στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, αλλά σε ένα έργο που οδηγεί τη διεθνή κοινότητα να κοιτάει προς τη Ελλάδα, είπε ο Οδυσσέας Αθανασίου, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή στην αύξηση δεν περιλαμβάνει την μεγάλη προστιθέμενη αξία του έργου του Ελληνικού. Όσοι συμμετάσχουν δεν πληρώνουν ούτε ένα σεντς από όσα έχουν γίνει τα τελευταία έξι χρόνια για το έργο του Ελληνικού, είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτημα μετόχου.

  

Ο Οδυσσέας Αθανασίου στην αναλυτική παρουσίαση του έργου του Ελληνικού τόνισε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί το σύνολο των δύο δισ. ευρώ της επένδυσης για την πρώτη πενταετία, πρόσθεσε όμως ότι βασική στρατηγική της Lamda Development είναι «να μην τα κάνουμε όλα μόνοι μας, αλλά για το κάθε επιμέρους έργο όπως την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων κτηρίων, νοσοκομείων, να επιλέξουμε τους καλύτερους και να πορευτούμε μαζί τους».

  

Επισήμανε ότι από τα δύο δισ. ευρώ, τα 600 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση, τα 400 εκατ. ευρώ κυρίως από έσοδα από την οικιστική ανάπτυξη, 850 εκατ. ευρώ από δανειακές συμβάσεις που βρίσκονται σε τελικό στάδιο και 150 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολογιακού δανείου. Έκανε επίσης αναφορά στη στήριξη του Ομίλου Λάτση στην επένδυση από την πρώτη στιγμή που η εταιρία ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο, μετά το σχετικό διαγωνισμό.

«Έχουμε πει ότι το Ελληνικό είναι ένα έργο εθνικών συνεργασιών και προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων και το εννοούμε. Εμείς δεν έχουμε κανένα θέα να είμαστε μειοψηφία σε πολλά επιμέρους έργα σεβόμενοι την εξειδίκευση των εταιριών που θα αναλαμβάνουν τα έργα», είπε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα λαμβάνονται όλες οι εξασφαλίσεις ώστε να μειωθεί το ρίσκο αποπεράτωσης και εκτέλεσης του κολοσσιαίου αυτού έργου. Με τον τρόπο αυτό το Ελληνικό εισέρχεται πιο δυναμικά και πιο γρήγορα στο διεθνή επενδυτικό, τουριστικό πολιτιστικό χάρτη». 

  

Ακόμα, αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της πρώτης πενταετίας που θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή και θα συμβάλλουν στην γενικότερη ανάπτυξη του έργου. Το Ελληνικό όπως είπε μεταξύ άλλων θα συμβάλει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% και το αποτύπωμα του θα φανεί σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας καθώς αποτελεί ένα έργο μοναδικό στο είδος του που εμπλέκει ευρύτατο φάσμα οικονομικών, πολιτιστικών και άλλων τομέων. Μεταξύ των έργων της πρώτης πενταετίας στάθηκε στην ολοκλήρωση μεγάλου μέρους του πάρκου, της μαρίνας, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας, της παραλίας 1,5 χιλιομέτρου ελεύθερης πρόσβασης με όλες τις υποδομές, το Καζίνου και των ξενοδοχείων και τουλάχιστον 800 κατοικιών.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι συμπληρώνεται σταδιακά η ομάδα του έργου του Ελληνικού με διαφανείς διαδικασίες. Επισήμανε επίσης ότι όλες οι προκηρύξεις των έργων και των προσλήψεων θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια, θα υπάρχει τακτική ενημέρωση και επικοινωνία, ενώ θα δημιουργηθεί και ξεχωριστή εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα. Μιλώντας στους μετόχους ο κ. Αθανασίου ανέπτυξε αναλυτικά τα μεγέθη της εταιρίας και τις προοπτικές της, εστιάζοντας κυρίως στους λόγους που τα εμπορικά κέντρα της εταιρίας θα συνεχίζουν ανέβουν σε αξία, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην εταιρία.

Η Lamda Development, σύμφωνα με την παρουσίαση, είναι απόλυτα προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να δημιουργηθεί ένα προζεκτ συμμαχιών που μέσα σε μια πενταετία θα είναι κερδοφόρο και θα συμβάλει καθοριστικά να αλλάξει το τοπίο, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην χώρα μας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ