Εconomist: «Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα»

Εconomist: «Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα» Facebook Twitter
1

Η στιγμή της αλήθειας για την  Ελλάδα πλησιάζει, γράφει το  περιοδικό Economist, αναφερόμενο στην επίσκεψη  της Τρόικα στις 26 Ιουλίου, όταν θα κληθεί η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει το πακέτο περικοπών για την εξασφάλιση των 11,5 δισ.

Σε περίπτωση που τα μέτρα υστερούν, τότε οι  δανειστές θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει περιθώριο να τις αρνηθεί. «Διαφορετικά, η παροχή διεθνούς χρήματος θα σταματήσει και θα αυξηθεί η  πιθανότητα να μην μπορεί η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Αύγουστο», σημειώνει το περιοδικό.

Το Economist αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το ποσό που φαίνεται να εξασφαλίζει η κυβέρνηση υπολείπεται των 11,5 δις. Το  περιοδικό αναφέρει ότι πέρα από τα μέτρα εξοικονόμησης πόρων στις συντάξεις και στον τομέα της υγείας, ίσως χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε όλο το δημόσιο, ενώ πιθανή θεωρείται και η ανάθεση στην Εκκλησία της υποχρέωσης κάλυψης του μισού μισθολογικού κόστους για τους ιερείς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM