ΔΝΤ: Δεν υπήρξε παρέμβαση Τραμπ

ΔΝΤ: Δεν υπήρξε παρέμβαση Τραμπ Facebook Twitter
0

 

Δεν έγινε καμία αναφορά στο ενδεχόμενο χρηματοδοτικής συμμετοχής του ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα, στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, ούτε και ασχολήθηκαν τα μέλη του με την δεύτερη αξιολόγηση ή τον χρόνο επιστροφής της Αποστολής υπό την κ. Ντέλια Βελκουλέσκου, μεταδίδει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

Σύμφωνα με το mignatiou.com, ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος δεν διάβασε τις επιστολές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίες απλά κατατέθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης και δόθηκαν στους αποδέκτες.

Επιπλέον, η αμερικανική πλευρά ΔΕΝ προσήλθε στο Δ.Σ. με νέες θέσεις, κάτι που αποδεικνύει ότι αυτό το διάστημα η Ελλάδα, αλλά και η Ευρωζώνη δεν είναι στα ραντάρ της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα: Ο αναπληρωτής διευθυντής των ΗΠΑ στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου δεν διαφοροποιήθηκε από τη στάση που υιοθετούσαν οι αμερικανικές αρχές κατά τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Το ίδιο έπραξε και ο Γερμανός διευθυντής στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ο οποίος παρουσίασε τις πάγιες ευρωπαϊκές θέσεις και δεν απέκλινε από αυτές. Οι πηγές επιβεβαιώνουν ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, λόγω της απουσίας του νέου υπουργού, ο οποίος δεν «πέρασε» ακόμα από τη Γερουσία, δεν έχει καταλήξει σε νέες θέσεις για το ελληνικό ζήτημα, με αποτέλεσμα στο χθεσινό Δ.Σ. να ακούσουν οι παριστάμενοι τις απόψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Τζακ Λιού.

Έτσι διαψεύδονται όλες οι πληροφορίες που ήθελαν τον Λευκό Οίκο να παρεμβαίνει στο ΔΝΤ για την ελληνική κρίση.

Οι πηγές του Μιχάλη Ιγνατίου αναφέρουν πως επικράτησε καλό κλίμα στη διάρκεια της συνεδρίασης και η κ. Κριστίν Λαγκάρντ, που προέδρευσε της συνεδρίασης είχε εύκολο έργο να επιτελέσει. Η ίδια δεν τοποθετήθηκε και άφησε τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου να εξηγήσουν τις θέσεις του Ταμείου. Όμως, πρέπει να τονιστεί ότι η χάραξη μιας κοινής γραμμής εντός του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα καθίσταται αρκετά δύσκολη, χωρίς αυτό όμως να θέτει απαραίτητα προσκόμματα στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Και αυτό αποκαλύφθηκε από τις διαφωνίες που καταγράφηκαν στη ανακοίνωσε που εξέδωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το βαθμό της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους όσο και για το ύψος των πλεονασμάτων μεσοπρόθεσμα.

πηγή:mignatiou.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM