Δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται την κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt Global» αναφέρει πως η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ στη συνεδρίαση του Eurogroup της Μπρατισλάβας που είναι προγραμματισμένη μέσα στο Σεπτέμβριο.

 

Η διαδικτυακή έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης καθώς έχει υλοποιήσει μόλις 2 από τα 15 προαπαιτούμενα για την εκταμίευσή της. Πάνω απ' όλα όμως, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, στην ελληνική κυβέρνηση καταλογίζεται ο αργός ρυθμός των αποκρατικοποιήσεων.

 

Η «Handelsblatt Global» γράφει ακόμη ότι το Eurogroup έχει ήδη δώσει έγκριση για την εκταμίευση των 10.3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα το Μάιο. Η πρώτη δόση των 7.5 δισ. ευρώ έχει δόθηκε στην Ελλάδα με τα υπόλοιπα να είναι προγραμματισμένα για το φθινόπωρο.

 

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι στο επερχόμενο Eurogroup στη σλοβακική πρωτεύουσα θα συζητηθεί μόνο η πορεία εκτέλεσης των προαπαιτούμενων.

 

Το εν λόγω δημοσίευμα έρχεται λίγες μέρες μόλις μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους «πολύ σύντομα», μόνο όμως σε περίπτωση που εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα του πακέτου διάσωσης.

 

Με στοιχεία από Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr