Σταϊκούρας: Ο «κόφτης» έχει ήδη ενεργοποιηθεί

Σταϊκούρας: Ο «κόφτης» έχει ήδη ενεργοποιηθεί Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

«Η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα είναι δύσκολη αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει τα πάντα αρκεί να μείνει στην εξουσία», υποστηρίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Συντονιστής Οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και υπογραμμίζει ότι ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα.

Αναφορικά με τον «κόφτη» δηλώνει ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί καθώς η κυβέρνηση «κρατάει» χαμηλά τις δαπάνες ώστε να δείξει ότι επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους. 

Σχολιάζοντας την πρόταση που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ η ΝΔ, ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει έναν «ρεαλιστικό-τεκμηριωμένο και κοστολογημένο οδικό χάρτη» με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική συνοχή.

Για τον ΕΝΦΙΑ δηλώνει ότι «7 στα 10 νομικά πρόσωπα θα πληρώσουν περισσότερο φόρο» και υπογραμμίζει ότι στόχος πρέπει να είναι η σταδιακή μείωσή του.

Ερωτηθείς για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου υπογραμμίζει ότι η ΝΔ στηρίζει την θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ ωστόσο δεν παρεμβαίνει και δεν σχολιάζει τη δικαστική εξέλιξη υποθέσεων.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο «πρόωρων εκλογών» δεν τις αποκλείει, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση, το φθινόπωρο,«θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα ψεύδη και τη διαχειριστική ανεπάρκειά της». Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «η ΝΔ θα καταργήσει το "νόμο Παππά"».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHEVRON HELLENIQ ENERGY ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Οικονομία / Chevron: Κοινό αίτημα με τη Helleniq Energy για επέκταση και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

«Συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για την εθνική προσπάθεια ανάπτυξης του τομέα υδρογονανθράκων», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM