H Taylor Swift ‘σώζει’ τη μουσική βιομηχανία

H Taylor Swift ‘σώζει’ τη μουσική βιομηχανία Facebook Twitter
2

"Με την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας της streaming μουσικής, Apple Music, η εταιρεία μετέτρεψε ολόκληρη την μουσική βιομηχανία σε μια ακόμα εφαρμογή για το iOS."

Κάπως έτσι υποδέχτηκαν οι δημοσιογράφοι του τεχνολογικού τύπου το «επιθετικό λανσάρισμα» του Apple Music που είχε ανακοινώσει αρχικά ότι δεν θα πλήρωνε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, κατά τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των τριών μηνών που θα την παρέχει στους χρήστες της.

Η αντίδραση ήταν άμεση από εκατοντάδες ανεξάρτητες εταιρείες και καλλιτέχνες. Όμως στην αιχμή του δόρατος βρέθηκε και πάλι η γνωστή σταρ Taylor Swift, που πέρυσι είχε απόσύρει το άλμπουμ της '1989' από το Spotify, η οποία με post – επιστολή στην Apple δήλωσε ότι θεωρεί απαράδεκτο να μην πληρώνονται οι καλλιτέχνες και απείλησε ότι δεν θα δημοσιεύσει το '1989' στο Apple Music.

Post που υπέγραφε "Με αγάπη, Taylor". Η απάντηση της Apple ήταν άμεση, εχθές Κυριακή μέσω Tweet του υπευθύνου υπηρεσιών software της εταιρείας οποίος ανακοίνωσε τη στρφή 180 μοιρών της εταιρείας, στο θέμα απόδοσης δικαιωμάτων.

"Η Apple θα πληρώνει όλους τους καλλιτέχνες για το streaming της μουσικής τους ακόμα και κατά τη δοκιμαστική περίδο του Apple Music" γράφει ο Eddy Cue, και απευθυνόμενος τόσο στην επιτυχημένη καλλιτέχνη όσο και στις ανεξάρτητες δισκογραφικές, με δέυτερο Tweet, γράφει "Ακούμε τόσο την Taylor Swift όσο και τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Με αγάπη, Apple".

Δήλωση που αποδεικνύει τη δύναμη και την επιδραστικότητα ενός εδραιωμένου καλλιτέχνη που αποφασίζει να πει ανοιχτά και άφοβα τη γνώμη του δημοσίως έναντι ενός κολοσσού όπως η Apple, αλλά και να εκφράσει την ικανοποίησή της μετά την στροφή της εταιρείας:

  

Υπεθυμίζεται ότι η νέα υπηρεσία της Apple πρόκειται να διατεθεί σε πάνω από 100 χώρες στις 30 Ιουνίου, ενώ, μετά την δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών, η συνδρομή θα ανέρχεται στα 9,99 δολάρια / μήνα.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια