Όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το BBC, το Facebook πρόκειται να ιδρύσει σύντομα το πρώτο εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης στο Παρίσι, προκειμένου να καταπιαστεί με "φιλόδοξα, μακροχρόνια σχέδια" του κοινωνικού δικτύου που αφορούν σε εφαρμογές Artificial Intelligence, όπως αναγνώριση κι επεξεργασία φωνής και φωτογραφιών.

 

Ο επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας του Facebook, Mike Schorepfer, χαρακτήρισε τις φερόμενες ως απειλές που επιφυλάσσει η τεχνητή νοημοσύνη για την ανθρωπότητα "υπερβολές" ενώ ο υπέυθυνος του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης, Yann LeCun, πρόσθεσε ότι "δεν έχουμε να φοβόμαστε απολύτως τίποτα" στο άμεσο μέλλον.

 

Όπως αναφέρουν στη συνέντευξη τους στο BBC οι επιστήμονες, το Facebook επέλεξε το Παρίσι για να ιδρύσει το πρώτο εργαστήριο του κοιν. δικτύου εκτός ΗΠΑ, εξαιτίας της "υψηλής συγκέντρωσης" σε ερευνητές του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης στην περιοχή.

 

Το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης του Facebook, θα επανδρωθεί αρχικά με 6 επιστήμονες του κλάδου AI. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 12 άτομα, έως το τέλος του χρόνου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr