Μέχρι τα τέλη του 2015, τουλάχιστον 3,2 δισεκατομμύρια κάτοικοι της Γης θα είναι online σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), υπηρεσίας που υπάγεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

 

Με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της Γης είναι στα 7,2 δισεκατομμύρια τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς θα είναι δικτυωμένοι, σύμφωνα με την έκθεση. Από τα 3,2 δισεκατομμύρια, τα 2 δισ. προέρχονται από τον ανεπτυγμένο ή τον αναπτυσσόμενο κόσμο, ενώ μόνο 89 εκατομμύρια θα βασίζονται σε χώρες όπως το Νεπάλ και η Σομαλία. Χώρες που η ITU χαρακτηρίζει ως "λιγότερο ανεπτυγμένες".

 

Η έκθεση σίνει έμφαση στην διεύρυνση διείσδυσης του διαδικτύου τα τελευταία 15 χρόνια, συγκρίνοντας τους παραπάνω αριθμούς με το έτος 2000 όταν ο πληθυσμός της Γης που ήταν online, έφτανε μόλις τα 400 εκατομμύρια, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

 

Παράλληλα η έκθεση καταγράφει και την εκρηκτική άνοδο που παρουσιάζει η χρήση του κινητού τηλεφώνου, σημειώνοντας ότι έως το τέλος του έτους θα υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια ενεργές συνδέσεις κινητών, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην κορυφή με το 78% του πληθυσμού τους να μπαίνει στο internet μέσω smartphone.

 

Ολόκληρη η έκθεση του ITU είναι διαθέσιμη σε αυτό το σύνδεσμο.

  

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr