Του χρόνου τα iPad θα μένουν ανοιχτά και κατά την απογείωση

Του χρόνου τα iPad θα μένουν ανοιχτά και κατά την απογείωση Facebook Twitter
0

Εδώ και χρόνια είμαστε υποχρεωμένοι να σβήνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές κατά την απογείωση και προσγείωση των αεροπλάνων – αλλά φέτος αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη επικίνδυνων ηλεκτρονικών παρεμβολών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, όπως γράφει το mediabistro, συνεργάζεται με μια ομάδα από το χώρο της τεχνολογίας για την κατάρτιση ενός νομοσχεδίου και τα συμπεράσματα πρόκειται να ανακοινωθούν τον Ιούλιο. Όμως ήδη μια ανώνυμη πηγή έχει αποκαλύψει πληροφορίες στους New York Times, σύμφωνα με τις οποίες οι κανόνες πρόκειται να χαλαρώσουν ήδη από το επόμενο έτος. Δεδομένου ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν ήταν σε θέση να παρέχει επιστημονική απόδειξη των ηλεκτρονικών παρεμβολών, τώρα βρίσκεται υπό έντονη πίεση από τη μεριά της βιομηχανίας αλλά και από τους νομοθέτες, ώστε οι επιβάτες να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους αεροσυνοδούς και τους πιλότους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM