Απεργία της ΓΣΕΕ

Κινέζος έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα για να κερδίζει κρυπτονομίσματα

Κινέζος έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα για να κερδίζει κρυπτονομίσματα Facebook Twitter
EPA
0

Μία ιδιαίτερη υπόθεση ρευματοκλοπής εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές της Κίνας. 

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, όταν οι υπεύθυνοι του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ανχούι, διαπίστωσαν μη φυσιολογική κατανάλωση ρεύματος από σπίτι της περιοχής και ειδοποίησαν την αστυνομία. 


Αξιωματική της αστυνομίας της Χανσάν που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι είχε βραχυκυκλωθεί ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας του ύποπτου.

Διενεργώντας έφοδο στο σπίτι του άντρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερους από 200 υπολογιστές, που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. 

Επί της ουσίας ο δράστης αντάλλασσε, μέσω διαδικτύου, υπολογιστική ισχύ για χρήματα, χωρίς να πληρώνει το ρεύμα που κατανάλωνε για αυτήν, με αποτέλεσμα να κερδίζει τεράστια ποσά. 

Οι αρχές συνέλαβαν τον άντρα που εκτιμάται ότι έκλεψε περίπου 150.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας σε διάστημα ενός μήνα.

Ο συλληφθείς είπε στην αστυνομία ότι αγόρασε τους υπολογιστές τον Απρίλιο με την ελπίδα να κερδίσει χρήματα μέσω της εξόρυξης των κρυπτονομισμάτων.

Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι το ημερήσιο κόστος ενέργειας ήταν πάνω από 6.000 γιουάν (927 δολάρια), αποφάσισε να κλέψει την απαιτούμενη ενέργεια.

Παρά τον ένα μήνα ανεξέλεγκτης ρευματοκλοπής, ο άντρας δεν είχε προλάβει να κερδίσει από το εγχείρημά του, εξαιτίας της μεγάλης αρχικής επένδυσης σε αγορά υπολογιστών.

Η εξόρυξη Bitcoin και ethereum απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, ανάλογα με τους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων.

Το Bitcoin και το ethereum είναι διαφορετικές εκδόσεις που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain, που επιτρέπει την καταγραφή μιας τεράστιας λίστας συναλλαγών στο ψηφιακό νόμισμα, χωρίς να μπορεί κανείς να παρέμβει και να την αλλάξει, έπειτα από κάθε νέα συναλλαγή.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει σκληρύνει τη νομοθεσία για το bitcoin και άλλα ψηφιακά κρυπτονομίσματα θέλοντας να περιορίσει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους στις συναλλαγές και το εμπόριο.

Τech & Science
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM