To Gmail αλλάζει πρόσωπο και ενσωματώνει νέες λειτουργίες

To Gmail αλλάζει πρόσωπο και ενσωματώνει νέες λειτουργίες Facebook Twitter
0

Η εμφάνιση του Gmail δεν έχει αλλάξει εδώ και μερικές δεκαετίες και η Google ετοιμάζει την αναζωογόνηση της υπηρεσίας στον ιστό, όχι μόνο με φρέσκο design αλλά και νέες λειτουργίες.

Η Google σχεδιάζει να δρομολογήσει σύντομα ένα νέο σχεδιασμό του Gmail. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους διαχειριστές της G Suite, η εταιρεία αναφέρει ότι ο νέος σχεδιασμός θα περιλαμβάνει «αρκετά νέα χαρακτηριστικά» τα οποία θα είναι διαθέσιμα και στους απλούς (δωρεάν) λογαριασμούς του Gmail.

Η Google υπόσχεται μια «αναζωογονημένη και καθαρή εμφάνιση του Gmail στον ιστό» με νέες δυνατότητες όπως η έξυπνη απάντηση (Smart Reply), η δυνατότητα αναμονής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (snooze email) και η υποστήριξη εκτός σύνδεσης (offline).

Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει λεπτομερώς πώς θα μοιάζει το νέο design του Gmail, αλλά ξεκίνησε πρόσφατα ένα νέο σχεδιασμό για το Ημερολόγιο Google. Το Google Calendar ενημερώθηκε με μοντέρνα εικονίδια, περισσότερα χρώματα και κάποια νέα κουτάκια για τις εκδηλώσεις.

Συνολικά, ο σχεδιασμός μοιάζει πολύ περισσότερο με εκείνον της εφαρμογής για κινητά και γι' αυτό θα είναι λογικό να υποθέσουμε ότι και το Gmail θα ενημερωθεί με κάποιον παρόμοιο τρόπο. Κάπου εδώ να θυμηθούμε ότι η Google έχει κολλήσει στον αρχικό σχεδιασμό του Gmail για τον ιστό, ο οποίος από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε δεν έχει αλλάξει καθόλου (εκτός από κάποιες μικρές ασήμαντες διαφορές).

Ο επανασχεδιασμός του Gmail θα είναι διαθέσιμος τις επόμενες εβδομάδες, ως πρόγραμμα πρόωρης πρόσβασης για τους πελάτες της G Suite και για τους προσωπικούς λογαριασμούς Gmail. Η Google αυτή τη στιγμή προσπαθεί να δοκιμάσει τις κρίσιμες επεκτάσεις στον Chrome, για να διασφαλίσει ότι η νέα εμπειρία του Gmail θα είναι πλήρως συμβατή με τον περιηγητή της πριν γίνει ευρέως διαθέσιμη.

Η είδηση για το νέο σχεδιασμό του Gmail επιβεβαιώθηκε και με τη «διαρροή» κάποιων screenshots από το AndroidAuthority τα οποία αποκαλύπτουν κάποιες από τις αλλαγές που υποτίθεται ότι έχουν γίνει.

Όπως φαίνεται θα υπάρχει πρόσβαση μέσω εργαλείων στις εφαρμογές Calendar και Keep μέσα από το Gmail, ενώ η εφαρμογή Τasks, η οποία επιτρέπει να συγκεντρώνουμε όλες τις δραστηριότητες μας σε μια λίστα, θα είναι κι αυτή πλήρως ανανεωμένη, τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM