Πόσα χρήματα έχασε ο Ζούκερμπεργκ μέσα σε μια μέρα εξαιτίας του Cambridge Analytica

Πόσα χρήματα έχασε ο Ζούκερμπεργκ μέσα σε μια μέρα εξαιτίας του Cambridge Analytica Facebook Twitter
1

Σιωπηλός παραμένει ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τρεις μέρες αφότου αποκαλύφθηκε το νέο σκάνδαλο με τη συλλογή προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμυρίων χρηστών.

Η εταιρεία του βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες προσκλήσεις, η πτώση των τιμών των μετοχών είναι τεράστια και το κίνημα  #DeleteFacebook έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δυνατό.

Οι μετοχές του Facebook υπέστησαν ορμητική υποχώρηση τη Δευτέρα σημειώνοντας μεγάλες απώλειες από την κεφαλαιοποίηση αγοράς και προκαλώντας 36 δισ. δολάρια απώλειες από την αποτίμηση της εταιρίας καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις συνέπειες των αποκαλύψεων.

Ο Ζούκερμπεργκ κατέχει το 16% της εταιρείας και είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 5,5 δις φτάνοντας τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Αυτή ήταν σύμφωνα με το Reuters η μεγαλύτερη πτώση των μετοχών του Facebook από το 2014.

Για την ώρα, ο συνήθως λαλίστατος Ζούκερμπεργκ, δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση και δεν έχει σχολιάσει επισήμως το θέμα της Cambridge Analytica.

Πόσα χρήματα έχασε ο Ζούκερμπεργκ μέσα σε μια μέρα εξαιτίας του Cambridge Analytica Facebook Twitter
Ο επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Άλεξ Στάμος, θα εγκαταλείψει την εταιρεία μετά από διαφωνίες με άλλα στελέχη σχετικά με τη διεξαγωγή της έρευνας για την υπόθεση της ρωσικής επιρροής στις αμερικανικές εκλογές.

Tη Δευτέρα, οι New York Times ανέφεραν ότι ο επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Άλεξ Στάμος, θα εγκαταλείψει την εταιρεία μετά από διαφωνίες με άλλα στελέχη σχετικά με τη διεξαγωγή της έρευνας για την υπόθεση της ρωσικής επιρροής στις αμερικανικές εκλογές.

Οι ΝΥΤ ανέφεραν ότι ο Στάμος μετατέθηκε τον Δεκέμβριο και ότι σχεδόν όλα τα 120 στελέχη στην ομάδα του μεταφέρθηκαν σε άλλα τμήματα, αλλά ότι συμφώνησε να παραμείνει στην εταιρεία μέχρι τον Αύγουστο.

Ο Στάμος αναφέρθηκε σε αυτό μέσα από το Twitter, γράφοντας: «Παρά τις φήμες, είμαι ακόμα πλήρως αφοσιωμένος στο έργο μου στο Facebook. Είναι αλήθεια ότι ο ρόλος μου άλλαξε. Σήμερα περνώ περισσότερο χρόνο για να διερευνήσω τους αναδυόμενους κινδύνους ασφαλείας και να εργαστώ για την ασφάλεια των εκλογών».

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι το δημοσίευμα του Reuters που τιτλοφορείται «Ο Ζούκερμπεργκ έδωσε στους χρήστες έναν ακόμη λόγο για να φύγουν από το Facebook».

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια