Οι περίφημες φατσούλες που έχουν κατακλείσει τον κόσμο του διαδικτύου, αλλά και τα γραπτά μας μηνύματα, έκλεισαν εχθές τα 30 τους χρόνια. Ο σκοπός τους είναι να αναπαραστήσουν διάφορες εκφράσεις, οι οποίες εκφράζουν τα συναισθήματα ενός χρήστη, συνδυάζοντας γράμματα και σημεία στίξης.

Όπως αναφέρει το techgear, τα emoticons χρησιμοποιούνταν ήδη από το 19ο αιώνα ως ένα μέσο ανεπίσημης και χιουμοριστικής γραφής, αλλά η πρώτη εμφάνισή τους στον ψηφιακό κόσμο καταγράφηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1982, σε μία πρόταση του καθηγητή Scott Fahlamn του Carnegie Mellon University στο Pittsburgh:

 

 

 

Σημειώνεται ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το δημιούργημά του θα έπαιρνε τόσο μεγάλη έκταση υποστηρίζοντας: «Ήταν 10 λεπτά από τη ζωή μου. Περίμενα το σημείωμα μου να διασκεδάσει μερικούς φίλους μου αλλά μέχρι εκεί… ». Παρόλ' αυτά η ιδέα του διαδόθηκε με μεγάλη ταχύτητα και σε άλλα Πανεπιστήμια, ενώ στο τέλος κατέκλυσε το διαδικτυακό κόσμο.

 

Από τότε τα emoticons έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ καθώς πλέον υπάρχουν έτοιμες 2D και 3D φατσούλες για κάθε λογής περίσταση.Πώς θα ήταν τα emoticons στην πραγματική ζωή:

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr