Χρυσές Σφαίρες: Στην Τζέιν Φόντα θα απονεμηθεί φέτος το τιμητικό βραβείο Σέσιλ ντε Μιλ

Χρυσές Σφαίρες: Στην Τζέιν Φόντα θα απονεμηθεί φέτος το τιμητικό βραβείο Σέσιλ ντε Μιλ Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Σέσιλ ντε Μιλ (Cecil B. Demille) στις 78ες Χρυσές Σφαίρες που γιορτάζουν την αριστεία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Το αναμφισβήτητο ταλέντο της την έχει φέρει στο υψηλότερο επίπεδο αναγνώρισης», δήλωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (HFPA) που διοργανώνει την τελετή, η οποία θα διεξαχθεί στα τέλη του επόμενου μήνα. «Η επαγγελματική της ζωή έχει πάρει πολλές στροφές, αλλά η ακλόνητη δέσμευσή της για την αλλαγή διατηρήθηκε» συμπλήρωσε η δήλωση.

Η Φόντα η οποία είναι σήμερα 83 ετών, έχει μια λαμπερή καριέρα που μετρά έξι δεκαετίες. Η ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ έκανε το ντεμπούτο της το 1960 και αργότερα έγινε ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του Χόλιγουντ με ταινίες όπως οι Barbarella, Nine to Five και On Golden Pond. Η πιο πρόσφατη ερμηνεία της ήταν στην κωμωδία του Netflix «Grace & Frankie».

H Φόντα είναι επίσης μια παθιασμένη και πολύ ενεργή ακτιβίστρια που πρόσφατα τάχθηκε στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος. Το 2016, πέρασε την Ημέρα των Ευχαριστιών μαζί με διαδηλωτές στο Standing Rock, διαδηλώνοντας κατά της κατασκευής του αγωγού πρόσβασης στη Ντακότα. Η ακτιβιστική της δράσης έχει ωστόσο πολύ μακρινό παρελθόν, από την εποχή που διαμαρτυρόταν για τον πόλεμο του Βιετνάμ, ενώ συνέχισε πάντα να είναι στο πλευρό όσων μάχονταν για τα πολιτικά δικαιώματα και την υπεράσπιση φεμινιστικών σκοπών.

Η ηθοποιός - η οποία έχει γράψει ένα βιβλίο για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να εμπλακούν στον ακτιβισμό - συνελήφθη πολλές φορές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στις ΗΠΑ και ελπίζει ότι οι ενέργειές της έχουν ευαισθητοποιήσει τους θαυμαστές της. Το βραβείο Σέσιλ ντε Μιλ είναι η υψηλότερη τιμή που απονέμεται από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Οι προηγούμενοι παραλήπτες περιλαμβάνουν τους Σοφία Λόρεν, Σόν Κόνερι και Μέριλ Στριπ ενώ πέρυσι το βραβείο απονεμήθηκε στον Τομ Χανκς.

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.