Σκορσέζε, Ίστγουντ και 70 σχεδόν σκηνοθέτες κάνουν έκκληση για τη βιομηχανία του θεάματος

Σκορσέζε, Ίστγουντ και 70 σχεδόν σκηνοθέτες κάνουν έκκληση για τη βιομηχανία του θεάματος Facebook Twitter
Σκορσέζε, Ίστγουντ και 70 σχεδόν σκηνοθέτες κάνουν έκκληση για τη βιομηχανία του θεάματος (EPA)
0

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ σκηνοθέτες Τζέιμς Κάμερον, Κλιντ Ίστγουντ και Μάρτιν Σκορσέζε ενώνουν τις φωνές τους με τους ιδιοκτήτες κινηματογράφων και απευθύνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια λόγω της πανδημίας.

Σε μια επιστολή προς τους ηγέτες της Γερουσίας των ΗΠΑ και της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσαν ό,τι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει καταστροφικό πλήγμα στις κινηματογραφικές αίθουσες και ό,τι χωρίς κεφάλαια «τα θέατρα μπορεί να μην επιβιώσουν από τον αντίκτυπο της πανδημίας».

Την επιστολή υπογράφουν περισσότεροι από 70 σκηνοθέτες και παραγωγοί, μαζί με την Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Θεάτρου, τη Ένωση Σκηνοθετών και την Ένωση Κινηματογράφου.

Η πανδημία ανάγκασε τους κινηματογράφους να κλείσουν στα μέσα Μαρτίου. Μεγάλες αλυσίδες όπως η AMC Entertainment και η Regal Cinemas της Cineworld Plc έχουν ανοίξει ξανά, με μειωμένη χωρητικότητα, σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, αλλά όχι στις μεγαλύτερες αγορές του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης.

Οι προσπάθειες να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στα θέατρα και τις κινηματογραφικές αίθουσες μοιάζουν απογοητευτικές.

Την ίδια ώρα τα στούντιο του Χόλιγουντ καθυστερούν τις κυκλοφορίες των μεγάλων ταινιών τους, όπως το «Black Widow» και το «Top Gun: Maverick» έως το 2021.

Η επιστολή ανέφερε ότι το 69% των μικρών και μεσαίων εταιρειών κινηματογράφου θα αναγκαστούν να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης ή να κλείσουν μόνιμα, εκτός εάν υπάρξει βοήθεια.

«Οι κινηματογράφοι είναι μια βασική βιομηχανία που αντιπροσωπεύει τα μεγαλύτερα αμερικανικά ταλέντα και τη δημιουργικότητα. Αλλά τώρα φοβόμαστε για το μέλλον τους», αναφέρει η επιστολή.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την επιστολή είναι είναι οι παραγωγοί ταινιών του Τζέιμς Μποντ, Μπάρμπαρα Μπρόκολι και Μάικλ Τζ. Γουίλσον και οι σκηνοθέτες Πάτι Τζένκινς και Μάικλ Μπέι.

Με την επιστολή τους ζητούν από το Κογκρέσο να ανακατευθυνθούν τα μη δαπανηθέντα κεφάλαια από το πακέτο βοήθειας του κορωνοϊού, που εγκρίθηκε νωρίτερα μέσα στο 2020, ή να θεσπίσουν νέες προτάσεις, που θα βοηθήσουν τους κινηματογράφους να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Με πληροφορίες του Reuters

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.