Μόνικα Μπελούτσι: Αναβάλλονται οι παραστάσεις για τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο

Μόνικα Μπελούτσι: Αναβάλλονται οι παραστάσεις για τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο Facebook Twitter
0

Τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική οδήγησαν στην αναβολή των προγραμματισμένων παραστάσεων της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο. 

Η Μόνικα Μπελούτσι θα εμφανιζόταν στο Ηρώδειο στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις». Όμως σήμερα το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα για την Αττική, μεταξύ των οποίων και την αναστολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων και συναυλιών, από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. 

«Αγαπητοί φίλοι, με θλίψη στην καρδιά μου πρέπει να σας ανακοινώσω ότι η πόλη των Αθηνών μόλις αποφάσισε να κλείσει όλα τα θέατρα εξαιτίας της Covid και ως εκ τούτου οι παραστάσεις μας ακυρώνονται. Λυπούμαστε βαθύτατα και ελπίζουμε ειλικρινά να επιστρέψουμε το 2021», έγραψε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Τομ Βολφ. 

Θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες

«Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αναστολή των παραστάσεων σε υπαίθριους χώρους, σας ενημερώνουμε ότι οι παραστάσεις " με την Μόνικα Μπελούτσι, που είχαν προγραμματιστεί για τις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αναβάλλονται. Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους, καθώς και ο τρόπος αλλαγής των εισιτηρίων για τις νέες αυτές ημερομηνίες», σημειώνεται στην ιστοσελίδα "Ticket Services". 

Η Μόνικα Μπελούτσι, θα ανέβαινε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Ηρωδείου ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρία Κάλλας σε σκηνοθεσία του Βολφ, έχοντας λάβει την απαραίτητη έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η ανάγνωση των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires», είχε κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι ολοκληρώνοντας τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν. Το κείμενο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Η Μόνικα Μπελούτσι είχε επιλέξει συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγάλης σοπράνο, την Ελλάδα για την έναρξη της διεθνούς περιοδείας της παράστασης.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.