Η βιωματική εμπειρία του Μουσείου Μπενάκη «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» δίνει ραντεβού τη Δευτέρα 18 Μαΐου στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

 

«Το Καλοκαίρι Αυτό: Τρεις Εικόνες για τις Αποσκευές μας» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής συνάντησης «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» που πραγματοποιεί το Μουσείο Μπενάκη τη Δευτέρα 18 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 18:30.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε ήδη από το 2017 με μηνιαίες συναντήσεις για επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν σε πολυαισθητικά εργαστήρια και να παρακολουθούν σκηνοθετημένες αφηγήσεις που κάνουν τις συλλογές του μουσείου προσβάσιμες.

 

Το «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» εντάσσεται φέτος στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και εκπέμπει για όλους. «Με εφόδια τη μνήμη, τον ήχο και την ποίηση θα προσεγγίσουμε ένα από τα κυρίαρχα θέματα της Πινακοθήκης Γκίκα, αυτό του ελληνικού τοπίου, ξεχωρίζοντας τρεις εικόνες που το αποδίδουν με τη διαύγεια και τον κορεσμό του καλοκαιρινού φωτός» προϊδεάζει το Μουσείο.

 

Η διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση της 18ης Μαΐου εστιάζει στη ματιά του Νίκου Εγγονόπουλου, του Γεράσιμου Στέρη και του Σπύρου Παπαλουκά και ακολουθεί τα βήματα τους στις υπαρκτές ή φανταστικές γωνιές της ελληνικής υπαίθρου.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μια μνήμη ενός ιδιαίτερου γι' αυτούς καλοκαιρινού τοπίου.

 

Η συνάντηση αφιερώνεται στον Θεόδωρο Κώνστα, φίλο των μουσείων, που με τη διαρκή, ένθερμη παρουσία του πλούτιζε το «Βλέποντας με τις Αισθήσεις».

 

Το σχεδιασμό έχει αναλάβει ο Φώτης Φλεβοτόμος ενώ την επιμέλεια και την παραγωγή το Τμήμα Εκπαίδευσης.

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη με απαραίτητη την προεγγραφή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr