Τα live του Σαββατοκύριακου (31/1-2/2)

Τα live του Σαββατοκύριακου (31/1-2/2) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Εισβολέας

Με φουλ μπάντα και καλεσμένους-έκπληξη ο Εισβολέας ραπάρει για την κοινωνία, την καθημερινότητα, τον Έλληνα και τη νοοτροπία του και παρουσιάζει τον νέο του δίσκο «Λιάκος vs Εισβολέας», μαζί με μια αναδρομή στη δισκογραφία του.
31/1, Gagarin 2015, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 10-12 ευρώ

Κωνσταντίνος Βήτα, Ο κόσμος είναι ένας

Τα live του Σαββατοκύριακου (31/1-2/2) Facebook Twitter
O Κωνσταντίνος Βήτα θα παρουσιάσει τη νέα του παράσταση στη Λυρική.


Ο Κωνσταντίνος Βήτα συνομιλεί με το έργο του Γιάννη Ρίτσου. Η παράσταση αποτελεί μια μεγάλη ζωντανή εγκατάσταση με πρωτότυπη μουσική του ίδιου και βίντεο του Νίκου Πατρελάκη ‒ καθένας τους αποδίδει με ξεχωριστό τρόπο την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Τα ποιήματα απαγγέλλουν ο Κωνσταντίνος Βήτα και η Όλια Λαζαρίδου.  
30/1- 2/2, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής-ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 20.30, εισ.: 10-20 ευρώ

Λεωνίδας Καβάκος & Enrico Pace, Ludwig van Beethoven: Οι σονάτες για βιολί και πιάνο

Στο πλαίσιο του μουσικού αφιερώματος για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ο Λεωνίδας Καβάκος και ο Ενρίκο Πάτσε θα ερμηνεύσουν τον πλήρη κύκλο με τις δέκα σονάτες για βιολί και πιάνο τις οποίες ο Μπετόβεν συνέθεσε σε διάστημα περίπου είκοσι ετών.
31/1, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 14-48 ευρώ

Cayetano

Τα live του Σαββατοκύριακου (31/1-2/2) Facebook Twitter
Cayetano


Τρία χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση ως "Cayetano Solo Project", o Cayetano επιστρέφει με μια live performance στο Ζάππειο Μέγαρο και τα St Paul's Sessions. Στη ζωντανή του αυτή εμφάνιση, o Cayetano θα παρουσιάσει το νέο του single με τίτλο «Strange Me». Μαζί του θα βρίσκονται οι Unsound Mind, ένα τρίο αποτελούμενο από κιθάρα, κοντραμπάσο και... beatbox.
31/1, Ζάππειο, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, 21:00, εισ.: 13-15 ευρώ

Waλves & Xoan

Οι Waλves είναι μια τετραμελής punk/post/indie μπάντα, που σχηματίστηκε το 2014 στην Αθήνα με βασικά συστατικά την κιθάρα, το μπάσο, τα ντραμς, τα synths και τη φωνή. Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP και ένα single, ενώ πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν την νέα τους full length κυκλοφορία. Οι xoan είναι επίσης τετραμελής μπάντα με αναφορές στον εναλλακτικό ήχο των 90's και 00's.
01/2, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 20:00, εισ.: 5-7 ευρώ

Σταύρος Ξαρχάκος, 5 Λαϊκές Μορφές

Τα live του Σαββατοκύριακου (31/1-2/2) Facebook Twitter
Σταύρος Ξαρχάκος


Ο Σταύρος Ξαρχάκος, παρουσιάζει ένα σπάνιο αφιέρωμα που ενώνει τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας. Ο μαέστρος, διευθύνοντας επταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ που τον πλαισιώνουν και φωνητικά, θα παρουσιάσει μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.
1/2-28/3, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 21:30, εισ.: 12-40 ευρώ

O κουρέας της Σεβίλλης

Την πιο δημοφιλή κωμική όπερα όλων των εποχών ερμηνεύουν οι Μουσικοί της Καµεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η περίφημή άρια του Κόµη Αλµαβίβα «Cessa di più resistere», που λόγω της παροιμιώδους δυσκολίας της παραλείπεται από τις περισσότερες παραγωγές.
1/2, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 9-35 ευρώ

Lara Fabian, 50 World Tour

Τα live του Σαββατοκύριακου (31/1-2/2) Facebook Twitter
Lara Fabian


Η προηγούμενη συναυλία της στην Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο, ακυρώθηκε. Η Lara Fabian, όμως, δεν ξέχασε το ραντεβού της με το ελληνικό κοινό. Λίγες μέρες αφότου θα έχει κλείσει και επίσημα τα 50 της χρόνια, η μεγάλη κυρία του γαλλικού τραγουδιού θα παρουσιάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στον ίδιο χώρο, σε νέα ημερομηνία.

Οι μοναδικές μελωδίες τραγουδιών όπως τα «Je t'aime», «Adagio», «La différence», «I will love again», «Je suis malade», «Humana» θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ, ενώ παράλληλα θα ερμηνεύσει ολόκληρο το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Papillon». Τα εισιτήρια της πρώτης ημερομηνίας ισχύουν κανονικά.
1/2, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α., Λεωφόρος Σπύρου Λούη, 21:00, Εισιτήριο: 15- 60 ευρώ

Alex Dante & Manolis Giannikios Duet

Ο κιθαρίστας Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) και ο drummer Μανώλης Γιαννίκιος συναντιούνται μουσικά με αφορμή τον πειραματισμό πάνω στη μουσική του Sergei Rachmaninoff. Πιανιστικά κομμάτια που μεταμορφώνονται και επαναπροσδιορίζονται για ηλεκτρική κιθάρα και drums.
2/2 , 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 6 ευρώ

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.