Πέντε εργαστήρια από σημαντικούς φωτογράφους και εικαστικούς, που με το έργο τους αλλάζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την φωτογραφία έρχονται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη από τις 31 Οκτωβρίου.

 

Μια σειρά εργαστηρίων, που υλοποιούν οι Matteo Balduzzi και Παναγιώτης Λάμπρου, η Diana Blok, ο Mishka Henner, ο Moritz Neumüller και η Clare Strand, απευθύνονται σε φωτογράφους, εικαστικούς και, γενικότερα, σε όσους χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο με δημιουργικό τρόπο.

 

Τα εργαστήρια στοχεύουν στην ανάπτυξη της τεχνικής των συμμετεχόντων, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις του μέσου. Οι ειδικοί θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων – από το πορτρέτο μέχρι το αστικό τοπίο και από τη σχέση λόγου και εικόνας μέχρι τη χρήση διαδικτυακών πηγών και τη δημιουργία φωτογραφικών βιβλίων (photobooks).

 

Όλα τα εργαστήρια, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, επικεντρώνονται στην πρακτική εμπειρία, ενώ παράλληλα παρέχουν θεωρητική καθοδήγηση και εμπνέουν συζητήσεις που θέτουν σε δοκιμασία τις υφιστάμενες αντιλήψεις των συμμετεχόντων. Τα περισσότερα έχουν σχεδιαστεί για να καταλήξουν στην παραγωγή πρωτότυπου φωτογραφικού έργου ή μιας

έκδοσης.

 

Τα εργαστήρια οργανώνονται στο πλαίσιο του Transeurope, μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας για τη φωτογραφία και τις εικαστικές τέχνες, που περιλαμβάνει εργαστήρια, αξιολογήσεις portfolio και εκθέσεις.

 

Info

Στέγη & Ωνάσειος Βιβλιοθήκη

31 Οκτωβρίου- 3 Νοεμβρίου, 3- 6 Νοεμβρίου, 21- 24 Νοεμβρίου & 27- 29

Νοεμβρίου 2019

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.