Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, λίγο πριν την πρεμιέρα απόψε το βράδυ, όπως μετέδωσαν οι New York Times.

 

Ο 78χρονος τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση σε συναδέλφους τους και επρόκειτο να εμφανιστεί στην όπερα «Μάκβεθ» του Βέρντι, με την εμφάνισή του αυτή να είναι η πρώτη στη Νέα Υόρκη, αφότου ξέσπασε ο σάλος. Οι γυναίκες που στράφηκαν με καταγγελίες εναντίον του Ντομίνγκο, είναι τουλάχιστον είκοσι.

 

«Το MET και ο Ντομίνγκο συμφώνησαν πως η παράσταση δεν μπορεί να ανέβει», αναφέρει με ανακοίνωσή της η εταιρία παραγωγής της παράστασης η οποία ακυρώνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η Μητροπολιτική Όπερα επιβεβαιώνει επίσης ότι ο Ντομίνγκο συμφώνησε να αποσυρθεί από όλες τις μελλοντικές παραστάσεις και ότι πρέπει να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τους NYT, η απόφαση για απομάκρυνση του τενόρου, δεν ήταν καθαρά δική του πρωτοβουλία, αλλά του ζητήθηκε από την Όπερα να παραιτηθεί.

 

Η όπερα του Met αντιμετώπισε αυξανόμενη πίεση για να ακυρώσει τις επτά προγραμματισμένες εμφανίσεις του Ντομίνγκο, αλλά ο γενικός διευθυντής της Peter Gelb, επανέλαβε σε καλλιτέχνες μετά από μια πρόβα  το Σάββατο ότι θα ανέμεναν τα αποτελέσματα ερευνών για τη λήψη αποφάσεων.

 

«Έκανα το ντεμπούτο μου στην Μητροπολιτική Όπερα σε ηλικία 27 ετών και έχω τραγουδήσει σε αυτό το θαυμάσιο θέατρο για 51 συνεχόμενα, ένδοξα χρόνια», ανέφερε ο Ντομίνγκο σε δήλωσή του μετά τις εξελίξεις. «Ενώ αμφισβητώ έντονα τους πρόσφατους ισχυρισμούς που έγιναν για μένα και ανησυχώ για το κλίμα που διαμορφώνεται στο οποίο οι άνθρωποι καταδικάζονται χωρίς να τηρείται η δέουσα διαδικασία,  πιστεύω ότι η εμφάνισή μου σε αυτή την παραγωγή θα αποσπάσει την προσοχή από τη σκληρή δουλειά των συναδέλφων μου στη σκηνή» είπε ενώ πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που, σε ηλικία 78 ετών, ήμουν σε θέση να τραγουδήσω τον θαυμάσιο ρόλο  του Μάκβεθ στην πρόβα και αυτή θεωρώ την τελευταία μου εμφάνιση στη σκηνή του Met».

 

Ο Ντομίνγκο έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία ενώ πρόσφατα, εκπρόσωπός του έστρεψε τα βέλη του εναντίον των δημοσιευμάτων. Εκπρόσωπος του Πλάθιντο Ντομίνγκο κατηγόρησε το Associated Press πως διεξάγει «μια ανακριβή και ανήθικη εκστρατεία εναντίον του τραγουδιστή». «Αυτές οι νέες κατηγορίες είναι γεμάτες αντιφάσεις και, όπως και στην πρώτη ιστορία, απλώς λανθασμένες σε πολλά επίπεδα. Λόγω της εν εξελίξει έρευνας, δεν θα σχολιάσουμε συγκεκριμένα, αλλά διαψεύδουμε κατηγορηματικά την παραπλανητική εικόνα που προσπαθεί να περάσει το AP για τον Πλάθιντο Ντομίνγκο», ανέφερε η εκπρόσωπος του Ισπανού τενόρου.