Η ΚΝΕ τίμησε και αποχαιρέτισε στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, με ένα συγκινητικό βίντεο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, φίλο του φεστιβάλ της οργάνωσης που πέθανε σε ηλικία 63 ετών. 

 

Το βίντεο που προβλήθηκε στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ περιελάμβανε στιγμές από εμφανίσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε προηγούμενα φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή με τη γνώριμη και αγαπημένη φωνή και την προτροπή «ένα μόνοι σας τώρα» από την εμφάνισή του στο 39ο Φεστιβάλ να δίνουν την αίσθηση ότι ήταν εκεί, «ρίχνοντας κόκκινο στη νύχτα».

 

 

 

Λίγο νωρίτερα είχαν ολοκληρώσει την εμφάνισή τους οι Γιώργος Νταλάρας και Μιλτιάδης Πασχαλίδης, τραγουδώντας τον «Νότο», ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

 

Αναφορές στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έκανε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. «Αυτά τα 45 χρόνια, στο σανίδι του Φεστιβάλ έχουν ανέβει και έχουν "ρίξει κόκκινο στη νύχτα" οι καλύτεροι εκπρόσωποι όλων των μορφών τέχνης της χώρας μας, όπως ένας πολύ καλός φίλος του φεστιβάλ που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας», είπε ο Δημήτρης Κουτούμπας. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ