Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Woodstock του 1969 ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για μια νέα διοργάνωση που θα γιορτάσει την 50ή επέτειο του θρυλικού μουσικού τριημέρου.

 

Εκείνο το τριήμερο του 1969 (15-18 Αυγούστου) ανήκει πλέον στη σφαίρα του μύθου, με το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Bethel της Νέας Υόρκης να προσελκύει περίπου 400.000 ανθρώπους, και με ένα line-up που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τους Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who και πολλούς ακόμα σε εμβληματικές ζωντανές εμφανίσεις.

 

Ο συνιδρυτής και συμπαραγωγός του αρχικού Woodstock Michael Lang επιβεβαίωσε πως τα 50ά γενέθλια θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι και υπόσχεται ότι θα είναι «o μοναδικός αυθεντικός εορτασμός του εμβληματικού φεστιβάλ».

 

Το τριήμερο Woodstock Music and Arts Fair 2019 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου στην έκταση 1.000 εκταρίων Watkings Glen, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (και όχι στο Bethel), με πάνω από 60 καλλιτέχνες («τα μεγαλύτερα ονόματα και ταλέντα της ροκ, χιπ-χοπ και ποπ»), σε τρεις σκηνές. Τα πρώτα ονόματα θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

 

«Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τις εικασίες και να ανακοινώσουμε ότι το Woodstock 50 θα συμβεί» δήλωσε ο Lang σε δελτίο τύπου. «Το αυθεντικό φεστιβάλ του '69 ήταν μια αντίδραση της νεολαίας της εποχής για όσα μας έκαναν να νιώθουμε την υποχρέωση να παλέψουμε –πολιτικά δικαιώματα, ισότητα φύλων, αντιπολεμικό κίνημα– και έδωσε μορφή στην αποστολή μας να μοιραστούμε ειρήνη, αγάπη και μουσική.

 

»Σήμερα, βιώνουμε παρόμοιες δυσκολίες στη χώρα μας και ένα πράγμα που έχουμε μάθει είναι ότι η μουσική έχει τη δύναμη να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε ήρθε η ώρα να αναβιώσουμε το πνεύμα του Woodstock και να ακουστούν οι φωνές μας».

 

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων με έκπτωση θα διατεθεί σε φοιτητές ηλικίας 18-25, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Η γενική προπώληση των 100.000 εισιτηρίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Με πληροφορίες από NME.