Ένα παγκόσμιο μουσείο αφιερωμένο στο hip hop αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2022 στο Μπρονξ.

 

Το εγχείρημα θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον Δεκέμβριο του 2019, παρότι οι πρώτες σκέψεις για το μουσείο έχουν γνωστοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. 

 

Παράλληλα, ένας βετεράνος μουσικός, ο Chuck D των Public Enemy θα αναλάβει επικεφαλής του «συμβουλίου προσωπικοτήτων» που θα συνεπικουρεί στη δημιουργία του Universal Hip Hop Museum.

 

«Ο Chucky D είναι ένας από τους πιο ευφυείς και αξιοσέβαστους MCs στην κουλτούρα του χιπ χοπ. Η αίγλη που φέρνει στην ομάδα μας είναι τεράστια», ανέφερε ο διευθυντής του μουσείου Rocky Bucano προσθέτοντας πως ο Chucky D θα βοηθήσει ώστε να γίνει παγκοσμίως γνωστό το Universal Hip Hop Museum.

 

Σημειώνεται πως στο διοικητικό συμβούλιο του μουσείου συμμετέχει ένας ακόμα βετεράνος ράπερ, ο Kurtis Blow. 

 

Το μουσείο έχει ήδη εξασφαλίσει ποσό της τάξης των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεών του. Η ιστοσελίδα του είναι ενεργή. 

 

Από την πλευρά του, ο Chucky D, ανέφερε πως έχει αφιερώσει την ζωή του στο hip hop και πως τώρα «θέλει να μεταφέρει όλη αυτή τη δουλειά στο Universal Hip Hop Museum», ενώ τόνισε την ανάγκη για την οργάνωση του μουσείου αλλά και την υποστήριξη της λειτουργίας του στο μέλλον. 

 

Με πληροφορίες από The Art News