Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα Facebook Twitter
Αφιέρωμα στον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στον Ιανό
0

Bahar Project

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και από τις 17:00 έως τις 20:00, η ομάδα του Bahar Project, μια πρωτοβουλία του Κέντρου Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), καλεί μικρούς και μεγάλους στο Myrtillo café για ένα ακόμα ταξίδι ανακάλυψης και γνωριμίας μέσα από τη μαγειρική.  

Το Bahar Project μάς καλεί να γνωρίσουμε καλύτερα δύο κοινότητες με πολυάριθμη και πλούσια παρουσία στην πόλη μας, τη νιγηριανή και την ουκρανική. Μαγείρισσες από τη Νιγηρία, την Ουκρανία αλλά και την Ελλάδα θα ετοιμάσουν αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα.

Όσοι βρεθούμε εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε -ο καθένας στη δική του γλώσσα- τα μυστικά των συνταγών: από τα υλικά, την προετοιμασία και την παρασκευή έως το σερβίρισμα. 

Θα ακολουθήσει γιορτή με χορό σε παραδοσιακούς ρυθμούς ενώ ακριβώς δίπλα η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει παράλληλη δράση για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. [Ιστορίες στη Βιβλιοθήκη - Ανακαλύπτουμε τη βιβλιοθήκη και τη γεμίζουμε με τις ιστορίες μας. 18:00-18:45 για παιδιά 5 έως 8 ετών / 19:00-19:45 για παιδιά 9 έως 12 ετών. Χωρίς εγγραφή. Κάθε γκρουπ θα δεχτεί μέχρι 30 παιδιά].

Η δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίο» του δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της ActionAid Ηellas, σε συνεργασία με τη Melissa Network of Migrant Women, το Myrtillo cafe και την Almasar υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων. 

Info: 

Myrtillo café 

Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό - πρώην Καπάψ, Τριφυλλίας & Λάμψα,  Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 17:00 - 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Αφιέρωμα στον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στον Ιανό

Ο Ιanos με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του, διοργανώνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 20:30, μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Μαιτρ της μεγάλης αλλά και της μικρής οθόνης, κορυφαίο θεατράνθρωπο και συγγραφέα, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο ποιητής Κώστας Κουτσουρέλης, ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης, ο μουσικοκριτικός Γιώργος Μονεμβασίτης  και ο ιστορικός κινηματογράφου Γιάννης Σολδάτος. 

Αποσπάσματα από την «Τριλογία της Σιωπής», θα διαβάσει ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Σταύρος Ζαλμάς. Ένα τραγούδι σε στίχους του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, θα ερμηνεύσει ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και η τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη.

Ο δεξιοτέχνης του βιολοντσέλου Μιχάλης Πορφύρης θα ερμηνεύσει κλασικά έργα που ο σκηνοθέτης αγαπούσε και χρησιμοποίησε στις ταινίες του. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Info:

Ιanos

Σταδίου 24, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3217917

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Νικολάι Γκόγκολ, «Η μύτη»

Την  Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 17:00, η αριστουργηματική νουβέλα του Νικολάι Γκόγκολ, ένα έργο σταθμός στην ιστορία της λογοτεχνίας, ζωντανεύει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με την ερμηνεία του Ορφέα Αυγουστίδη, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Μια καυστική σάτιρα που διακωμωδεί τους μηχανισμούς του κράτους και σκιαγραφεί γλαφυρά τον παραλογισμό της κοινωνίας. Η πραγματικότητα μπλέκεται με το παράλογο και ο γκροτέσκος κόσμος του Γκόγκολ εκρήγνυται. Ένας ηθοποιός και ένα jazz trio εξαιρετικών ερμηνευτών συνομιλούν αδιάκοπα, υφαίνοντας ένα ξέφρενο σύμπαν απόλυτης τρέλας.

Με τη συνοδεία των: Αντώνη Ανδρέου, τρομπόνι Βασίλη Κουτσονάνου, κοντραμπάσο Αλέξανδρου-Δράκου Κτιστάκη, ντραμς.

Info:

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Φάρος

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, 17:00

Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή στο SNFCC.org 

Μετά την έναρξη η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση παύσης. Για παιδιά 6 ετών και άνω.

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.