Το Ίδρυμα Le Corbusier γιόρτασε την 50η επέτειό του αποκαλύπτοντας ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα, το οποίο έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας. 

 

Το διαμέρισμα στο Nungesser-et-Coli του Παρισιού σχεδιάστηκε από τον Le Corbusier το 1931 ως δική του κατοικία και ολοκληρώθηκε το 1934. 

 

Το 2016 συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και μετά από εργασίες ανακαίνισης δύο ετών είναι πλέον ανοικτό για το κοινό. 

 

 

 

 

 

 

 

Από τότε που ιδρύθηκε το 1968, το Fondation Le Corbusier έχει αφιερώσει τις δράσεις του «στη συντήρηση και διάδοση του έργου του Le Corbusier» μέσω ανοικτών εκδηλώσεων για το κοινό, συντήρησης αρχιτεκτονικών έργων, επιμέλειας εκθέσεων, εκδόσεων αλλά και οικονομικής στήριξης ερευνών που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική. 

 

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, αποκάλυψε την ολοκληρωμένη ανακαίνιση του συγκεκριμένου διαμερίσματος. Σχεδιασμένο το 1931, το 240 τ.μ. διαμέρισμα στην κορυφή του διάσημου κτιρίου Molitor ήταν σπίτι του Le Corbusier από το 1934 μέχρι τον θάνατό του, το 1965. 

 

Οι εργασίες ανακαίνισης περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την βελτίωση της θέρμανσης, την αντικατάσταση φθαρμένων υλικών, την αποκατάσταση του πολύχρωμου ντεκόρ και την φροντίδα αρχείων και εγγράφων. 

 

Το διαμέρισμα είναι πλέον ανοικτό για το κοινό, που μπορεί να το επισκεφτεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.