Απεβίωσε στα 64 του χρόνια ο Malcolm Young, ιδρυτικό μέλος των AC/DC.

 

Ο Malcolm Young, ο κιθαριστάς και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού ροκ συγκροτήματος είναι νεκρός, όπως επιβεβαίωσε αήμερα η οικογένεια του σε σχετική δήλωση.

 

Ο Αυστραλός μουσικός είχε αποχωρήσει από το γκρουπ το 2014, καθώς υπέφερε από άνοια.

 

 

 

Μάλιστα πίσω στο 2008, είχε δώσει μία επιτυχής μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ ακόμη ένα ζήτημα υγείας που αντιμετώπιζε αφορούσε την καρδιά του και είχε βηματοδότη γι αυτό τον λόγο.

 

Η ακριβής αιτία θανάτου του δεν έχει ακόμη δοθεί στην δημοσιότητα αλλά η ανακοίνωση της οικογένειάς του, αναφέρεται στην άνοια.

 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «έφυγε ειρηνικά το Σάββατο στο πλευρό της οικογένειάς του. Ο Malcolm ήταν κιθαρίστας, performer, παραγωγός και οραματιστής που ενέπνευσε πολλούς».

 

 

 

Για την ιστορία, τα αδέλφια Angus και Malcolm Young έφυγαν από την Σκοτία για το Σίδνει και ίδρυσαν εκεί τους AC/DC το 1973.

 

Η ιστορία τους έχει αναδείξει σε ένα από τα πιο εμβληματικά και επιδραστικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, σημειώνοντας διαχρονικές επιτυχίες όπως το «Highway To Hell» και το «Back To Black». Το 2008 κέρδισαν το πρώτο τους Grammy με το «War Machine» για το Best Hard Rock Performance.